İpekyolu Belediyesi ilkokullarda ağız ve diş sağlığı eğitimi ve taraması yaptı. Köy okullarından başlanarak sürecek olan diş sağlığı eğitimleri, okullar kapanana kadar ilçe sınırlarında bulunan tüm okullarda yürütülmesi hedefleniyor.

 

İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Aile ve Sağlık Komisyonunun ortaklaşa yürüttüğü ağız ve diş sağlığı eğitimi ve taraması okullarda yürütülmeye devam ediyor. İpekyolu İlçesine bağlı tüm okullarda yürütülecek çalışma, mahalle statüsü kazanmış (köy) okullarında verilmeye başlandı. İpekyolu'na bağlı Dibekli Köy okulunda yürütülen ağız ve diş sağlığı eğitim ve taramasına İpekyolu Belediyesi Eğitim Komisyonunda faaliyet yürüten Meclis Üyesi Kasım Ateş katılırken, öğrencilere ağız ve diş sağlığı konularında eğitim vermek üzere Dr. Fatih Kaya ve Diş Teknisyeni Sedat Takva katıldı. Meclis Üyesi Kasım Ateş öğrencilere genel sağlık üzerine telkinlerde ve öğütlerde bulundu. Ateş İpekyolu Belediyesinin yürütmüş olduğu bu çalışmanın tüm okullarda daha kapsamlı bir şekilde sürdürüleceğini dile getirdi. Ateşin ardından Dr. Kaya öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yaptı. Dr. Kaya, sağlık taramasının ardından diş sağlığı konusunda öğrencilere eğitimsel bilgilendirmede bulundu.

 

“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI YAŞAM BİÇİMİ OLMALI”

Öğrencilere verilen eğitimin ardından Sağlık Müdürlüğü tarafından diş macunu, diş fırçası, sıvı el sabunu ve al hijyeni broşürleri dağıtılırken, halkla ilişkiler birimi geri dönüşümlü kalemlik seti ve yap-boz benzeri hediyelikler dağıttı. İlköğretim öğrencilerinde, ağız - diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini amaçlayan bu program; sağlık eğitimi ile kişisel hijyen, ağız diş sağlığı alanında diş fırçalama alışkanlığını kazandırma ile diş çürüklerini azaltarak, ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlamaktır. Sağlık eğitiminin, bireylerin risk faktörlerinden kaçınmaya yönelik sağlık davranışlarını seçmelerini ve yaşam biçimleri haline getirmelerini, gündelik temizlik alışkanlıklarının içerisine mutlaka ağız ve diş sağlığı temizliğini koymaları gerektiği bilincini yaymaya yönelik yapılan uygulamalardır. 

Editör: TE Bilisim