12 maçlık yenilmezliğini Bayburt’ta bırakan Van Büyükşehir Belediyespor 8 günde oynanacak Kocaelispor, Kartal ve Altay maçları için hazırlıklara başladı.

 

Geçtiğimiz hafta sonu Bayburt deplasmanına giden Van Büyükşehir Belediyespor 12 maçlık yenilmezlik serisini de Bayburt’ta bıraktı. Play-Off potasında yer alan Van Büyükşehir Belediyespor aldığı mağlubiyet ile 3’üncü sırada 4’üncü sıraya geriledi. Bayburt maçı mağlubiyeti ve hafta sonu oynanacak Kocaelispor maçının hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor teknik heyeti tüm Vanlıları maça davet etti. Maçı öneminin farkında olduğunu ifade eden heye 8 günde yapılacak 3 maç içinde değerlendirmeler yaptı.

 

KARATEKİN: BASIN MENSUPLARINI ÖNEMSİYORUZ

Toplantı da açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Turgay Karatekin, “Haftalık basın toplantısı rutin olarak devam ediyor. Biz daha çok basın mensubu arkadaşımızı burada görmek istiyoruz. Buradan sizin aracılığınızla çağrı yapıyoruz. Hem yerel hem ulusal basınımızı burada görmek istiyoruz. Bundan sonraki toplantılarımız da umut ediyorum ki diğer arkadaşlarımızı da aramızda görürüz. Çünkü biz basın ayağını ciddi anlamda önemsiyoruz. Kulübümüz ilgili olumlu, olumsuz bütün her şeyi basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Basın mensuplarını önemsiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

“PUAN YA DA PUANLARLA DÖNEMEDİK”

Bayburt maçına çok iyi hazırlandıklarını ancak kazanamadıklarını dile getiren Karatekin şöyle devam etti: “Geçen hafta ben toplantıya katılamamıştım. Hocamız ve kulüp başkanımız katılmıştı. Toplantıya 1 hafta güzel bir galibiyetten sonra aslında Bayburt maçına çok güzel hazırlandık. Yeni transferlerde yaptık ama güzel bir sonuç alamadık. Yeni yapılan transferlerin hazır olmadığını gördük. Hocamız 2 arkadaşımızı kadroya almadı. Burada antrenmanlarına devam ettiler. Dolayısıyla Bayburt’a 3 puan için gittik. Maalesef puan ya da puanlar alamadık.”

 

KARATEKİN: TARAFTARIMIZI GÖTÜREMEDİK

Bayburt’ta taraftarları götüremediklerini söyleyen Karatekin, “Buradan oraya taraftarlarımızın götürülmesi için büyük gayretler sarf edildi. Ancak bürokrasi anlamında karşı tarafta herhalde güvenlik nedeniyle taraftarlarımızı oraya gitmemesi anlamında bir haber geldi. Bizde taraftarlarımızı oraya götüremedik. Taraftarlarımızın gelmemesi bizi son derece üzmüştür. Taraftarlarımızın olduğu her alanı önemsiyoruz, benimsiyoruz. Amacımız 3 puandı. Maalesef 3 puan alamadık. Önemli bir maçtı bizim için. Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız. Umarım Cumartesi günü yapacağımız maçta bu 3 puanı telafi ederiz ve Play-off potasında kalmaya devam ederiz. Buradan taraftarlarımızı Kocaelispor maçına davet ediyoruz. Takımlarına güç katacağı inancındayız.” Dedi.

 

ALTUNSOY: SKORDA EKSİK KALDIK

Bayburt maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy şunları vurguladı: “Amacımız Bayburt maçında galibiyet almaktı. Oyuna biraz tutuk başladık. Oyunun ilk yarısında biraz tutuk bir oyun sergiledik. Rakip 30’uncu dakika civarı 10 kişi kalınca bizde hamlelerimiz yaptık. Defansif yönü güçlü ofansif yönü zayıf olan bir arkadaşımızı oyundan aldık, ofansif yönü güçlü olan bir futbolcumuzu hemen oyuna kattık. Yaptığımız hamleler maçı ne kadar çok kazanmak istediğimizi hanemize 3 puan yazdırmak istediğimizi ortaya koyuyor. İlerleyen süreçte yine stoperlerimizden birini eksilttik yine ofansif anlamda bir oyuncu aldık. Ama ne yaparsak yapalım skor üretmekte eksik kaldık. Kazanacak fırsatları yakaladık ama rakip kalecinin gününde olması, çok başarılı bir müsabaka çıkarması skor üretmemizi engelledi.”

 

“SEVİNDİRİCİ VE ÖVÜNÜLECEK BİR KONU”

Bayburt’un oyunu çok fazla soğuttuğunu ifade eden Altunsoy, “Rakip takımın çok fazla oyunu soğutmak için her defasında yer yatmasını ve bir türlü oyunun temposunu elimize geçirmememize fırsat vermemesini profesyonelliğin kötü bir cilvesi olarak görüyorum. Bu kadar zaman çalmak, olmayan sakatlıklarla zaman çalmak sporcu sağlığı için hakemin maçı durdurması bize olumsuz olarak yansıdı. Hatta bir iki pozisyonda rakip futbolcu yerde yatarken hakeme inandırıcı gelmediği için oyna demesine rağmen Vansporlu futbolcuların Fair-Play kurallarına uyarak kendi meslektaşının sağlığını düşünerek oyunu durdurması, topu taca atması da bizim açımızda sevinilecek ve övünülecek bir konu.” Şeklinde konuştu.

 

ALTUNSOY: SKOR BOARD HAKEMLİĞİ YAPILMALI

Son zamanlarda sıkça konuşulan skor board hakem sistemiyle ilgili de fikir beyan eden Altunsoy şöyle devam etti: “Tabi ki son zamanlar konuşulan ve tartışılan skor board hakemliği var. Ben müsabakadan sonra bu uygulamanın kesinlikle olması gerektiğine inan bir teknik adamım. Çünkü oyuncu biliyor ki oyun ne kadar durursa dursun hakemin oyunun sonuna ekleyeceği zaman, süre çok fazla olmuyor. Nihayetinde bizim hakemimiz de 7 dakikalık bir süre verdi. Zaten bunun 3 dakikası 6 oyuncu değiştiği için vermesi gereken bir uzatma süresiydi. Geriye kalan yatmalardan, kalkmalardan 4 dakika uzatma süresi ki bana göre uzatılacak sürenin 3’te biri bile değil. Tabi bunlar bahane değil bunların arkasına da sığınmıyoruz. Rakibimiz 3 puan aldığı için tebrik ediyoruz.”

 

“ONLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR MAÇTI”

Maçın Bayburt için önemli olduğunu aktaran Altunsoy, önemini şöyle açıkladı: “Nerede olacaklarını belirleyecek bir maçtı. Alt sıralarda düşmemeye mi oynayacaklar ya da Plaf-off umuduyla üst sıraları mı tutunacaklar. Onun için istekli oynadılar. Rakibin oyunun ilk başlarında 10 kişi kalması daha defansif özelliklerini ön plana çıkarmalarına sebep oldu. Tabi burada teşekkürü hak eden bir hakem var. Eskişehir bölgesi hakemlerini ben kutluyorum. Bana göre çok ufak tefek hatalar olsa da güzel, cesaretli gördüğünü çalan bir hakem vardı. İyi bir müsabaka çıkardılar. Teknik heyet olarak maçı kazanmak için her türlü riski aldık. Özellikle oyunun son 15 dakikasında çok net fırsatlar ürettik. Kısmetsizlik bir topumuz da direkten döndü. Şunu iddialı söyleyebilirim beraberliği yakalasaydık biz oradan galibiyetle dönerdik. Hem şansız hem de beceriksiz bir günümüzdeydik.”

 

“SOSYAL MEDYADA DEĞİL BURADA KONUŞALIM”

Maç ve yeni transferlerle ilgili yapılan yorumları da değerlendiren Altunsoy, “Maçla ilgili spekülasyon olan kulağımıza gelen yeni transferlerle ilgili bir takım sosyal medya üzerinden göndermeler var. Aslında gönül istiyor ki o göndermeler burada yüzümüze karşı söylense. Hesaplaşma ise adı ya da bilgi almaysa bunu sosyal medya üzerinden değil de burada karşılık konuşarak yapalım. Evet, kulübümüz 8 tane futbolcuyu devre arasında transfer etmiştir. Müsabakada bunlardan ikisi ilk 11’de görev almıştır. Sonradan Gökhan oyuna dâhil olmuştur. Emrah Akşit kadrodadır. Yani 4 tane sporcumuz ilk 18 kişilik kadromuzdadır, diğer 4’ü de burada Cumartesi programı dâhilinde antrenman yapmışlardır. Tabi hafta içerisinde gözlemledik. Baktık burada kalan özellikle 2 arkadaşımızın daha çok hazır olmadıklarını gözlemledik. Bir oyuncuyu hazır olmadan müsabakaya çıkarmak bana göre cinayettir. Allah etmesin sakatlık sonunda sezon sonuna kadar ondan alacağımız verimi kendi elimizle yok etmiş oluruz. Bu nedenle ne zamanki arkadaşlarımızın hazır olduklarını gördüğümüz an onlar da bu takıma faydalı olacak şekilde takımda yerlerini alacaklardır.” İfadelerine yer verdi.

 

ALTUNSOY: ZORLU BİR DÖNEMECE GİRİYORUZ

Önümüzdeki hafta 8 günde oynanacak 3 maç içinde bir değerlendirme yapan Altunsoy şunları dile getirdi: “Bayburtspor taraftarının özellikle bizim kulübemizin arkasındaki taraftar topluluğunun şahsımıza karşı yaptığı çirkin tezahüratları, attığı yabancı maddeleri tasvip edecek halimiz yok. Bayburt’un hoşgörüsü yüksek, yapısı mülayim insan tipine yakıştıramadım. Zorlu bir dönemece giriyoruz Cumartesi günü Kocaelispor ile oynayacağız Çarşamba günü İstanbul’da Kartalspor ile oynayacağız. Dönüp Van’da Pazar günü Altay ile oynayacağız. 8 günlük süre içerisinde 3 maç yapacağız, tabi bunların yanında yolculuklar var. Yorgunluk olacak ama yine de biz avantajlıyız iki maçımızı içeride oynayacağız. Önceliğimiz tabi Kocaelispor maçı Berkay Bayburtspor maçında gördüğü sarı kartla 4 sarı kart limitini doldurdu ve cezalı duruma düştü. Kocaelispor bir üzerimizdeki takım. Biz maçı 4 puan olarak görüyoruz. Çünkü kazandığımız an oradaki maç 0-0 bittiği için ikili averaj da onların önüne geçmiş olacağız.”

 

“ANLAM KAZANMADIĞININ BİLİNCİNDEYİZ”

Kocaelispor maçını kazanmak istediklerini dile getiren Altunsoy, “Her maç kadar önemli ama bizi sıralamada ligin ikinci sırasına getirecek bir maç olacak. Sancaktepe Erzincan deplasmanına gidecek oradan çıkan sonuca göre tekrar bir hava yakalama durumumuz söz konusu olacak. Taraftarımızın vereceği destekle Kocaelispor maçını kazanmak istiyoruz. Ben Bayburt’a gelen yönetim kurulumuza da çok teşekkür ediyorum. Onlarda takıma destek için gelmişlerdi. Bayburt maçında üzdüğümüz taraftarlarımızı, yönetim kurulumuzu bizi sevenleri inşallah Kocaelispor maçını kazanarak mutlu etmek istiyoruz. İlk 5 içindeki konumumuzu daha da pekiştirmek istiyoruz. Taraftarlarımızın bize vereceği destek olmadan sahanın içerisinde yapılan işlerin çok fazla anlam kazanmadığının bilincindeyiz.” Dedi.

 

ALTUNSOY: 12 MAÇ SONUNDA MAĞLUP OLDUK

12 maç sonunda mağlup olduklarını kaydeden Altunsoy son olarak şunları dile getirdi: “Biz isterdik ki sezon sonuna kadar mağlup olmayalım ama bu işin sonunda mağlubiyetler var galibiyetler var. Aldığımız mağlubiyet rakibe teslim olarak alınmış bir mağlubiyet değil. Özellikle takımın ilk yarıda takımın ortaya koyduğu performans bizi çok fazla mutlu etmedi. Ancak ikinci yarıda oynanan oyun, istek, arzu bizi mutlu etti. 3 maçı da kazanmak istiyoruz, Kartalspor maçı kilit bir maç bizim için Kartalspor’un durumu da çok parlak değil. Ama hafta içi maçı hafta içi maçı genelde deplasman takımlarına yarar avantaj teşkil eder. Kartal bizi Van’da yenmişti onlardan da 3 puan alacağız diye bakıyoruz. Yani Kartalspor maçından da boş döneceğimizi düşünmüyorum. İçeride kaybetmeyip Kartaldan alacağımız her puan 1 veya 3 bizim için avantaj teşkil edecektir. İçerideki maçları kazanırsak ilk 5’teki yerimiz daha sağlam olacak. Bunu söylerken kesinlikle zirveden ligin 1’inci sırasından vazgeçmiş değiliz. Onu da kovalayacağız hep.”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim