Mart 2024'te yapılacak olan seçim heyecanı şimdiden başlarken partiler aday adaylarını belirleme sürecini hızlı sürdürüyor. YSK'nin takvimine göre seçim takvimi şekillenirken partiler aday belirleme noktasında hareketli bir süreç yürütüyor.

Van'da da DEM Parti ile AK Parti'nin adaylarının kimler olacağı merak konusu olmayı sürdürüyor. Aday adaylığı başvuru sürecini tamamlayan AK Parti'den sonra başvuru almaya başlayan DEM Parti'de başvurular sürerken şu ana kadar başvuru yapan isimler de belli olmaya başladı.

Van Ekspres’in haberine göre; Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için şuana kadar 5 kişi başvurdu. Geriye kalan isimler ilçe belediye eşbaşkanlıkları için başvurdu. Bu sayının 150’sı erkek, 60’ı kadın. Ayrıca belediye meclis üyelikleri için başvuru yapanların sayısı 330’u geçti. Başvuruların yüzde 50’sı gençlerden oluşuyor.

İşte şu ana kadar başvuru yapan isimler

DEM’in belediye başkan aday adayları arasında Van doğumlu ve meslekleri farklılık gösteren birçok kişi bulunuyor.

Bu isimlerden bazıları şöyle:

Avukat Hülya Çelik Sönmez, İş İnsanı Şemsettin Bozkurt, Hamit Acar, Ayşe Minnaz Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı için aday adayı.

Metin Sülün, Van Doğumlu, Siyasetçi, Tuşba Belediye Eş Başkanlığı aday adayı.

Servet Aktaş. Van doğumlu. Mali Müşavir. DEM, Tuşba Belediye Eş Başkanlığı aday adayı.

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Bedrettin Dinçer,. Van doğumlu. İş İnsanı. DEM, Gevaş Belediye Eş Başkanlığı aday adayı.

Zeki Bozdemir, siyasetçi, Gürpınar Belediye Eş Başkanlığı için aday adayı.

Sedat Düşünmez, avukat, İpekyolu Belediye Eş Başkanlığı için aday adayı.

Mehmet Tahir Ertaş, Ziraat Odası genel sekreteri, Gürpınar Belediye Eş Başkanlığı aday adayı.

Mehmet Koç, Erçiş Gelye Zilan Doğumlu Siyasetçi ve İş insanı, Ercis Belediye Eş Başkanlığı için aday adayı.

Çetin Uyar, siyasetçi, İpekyolu Belediye Eş Başkanlığı için aday adayı.

Adil Aslan, siyasetçi, Başkale Belediye Eş Başkanlığı için aday adayı.

Başvuru yapanların Listesinde ayrıca,

Ayşe Minaz, Cengiz Koç, Sefyettin Kılıç, Bişar Abukan, Mehmet Koç, Aynur Tarhan, Ali Osman Baran, Şükran Şen,  Rahmi Duman, Cevdet Altındağ, Cuma Çiftçi, Perihan Soğukbulak, Güler Temel, Eyüp Ceyhan, Hamit Acar, (B), Şerif Durmaz, Servet Aslan, Erhan Eryaşar, Metin Mesut Eren, Erdal Bilici, İhsan Macit, Şeref Yıldız, Hülya Çelik Sönmez (B) Hakan Çelik,  Zeki Bozdemir,  Mehmet Çiftçi, Menekşe Kızıldere,  Hakan Şeker, Kasım Kalkan, Servet Aktaş, Fuat Yaşar Atan, Cengiz Karakoyun, Rojbîn Bor, Canan Uzunay, Reşat Eraslan gibi isimlerle devam ediyor. Ayrıca, Cuma Çiftçi, Bedrettin Dinçer, Kübra Aktı, Bekir Karabalık, Barış Yılmaz, Sedat Ok, Dilyar Çalışan Felek, Metin Sülün, Ebubekir Solu, Canan Gündoğdu, Fettah Hasçelik, Şemsettin Bozkurt,(B) Selim Turgut, Welat İbrahim Alparslan, Sinan Sürücü ve Tahsin Timur gibi isimler yer aldı.

(Not: İsimler sosyal medya aracılığıyla derlenmiştir.)

Kaynak: VANEKSPRES