31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları da devam ediyor. Yerel seçimde yarışacak adayları ön seçim ile belirleyen DEM Parti’de bazı illerdeki belediye başkan adayları netleşti. İşte o iller…

VAN VE MARDİN ADAYLARI NETLEŞTİ

DEM Parti’nin büyükşehirlerde aday belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimlerde binlerce kişi oy kullandı. Bu kapsamda DEM Parti’nin Van ve Mardin’de gerçekleştirmiş olduğu ön seçim sonucuna göre, yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan ve eş başkan adayları da kesinleşmiş oldu.

DEM Parti’nin Van’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ön seçimde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal, Van Büyükşehir Belediyesi Eş başkan adayları seçilmişti.

DEM Parti’nin Mardin de yaptığı ön seçim sonuçlarına göre; Mardin Belediye Eş başkan adaylığı için ilk turda rakibine fark atmasına rağmen seçimlerin ikinci tura kalmasından sonra adaylıktan çekilen Ahmet Türk oldu. Yapılan görüşmeler sonrası ikna edilen Türk’ün aday olarak gösterilmesi kararlaştırılırken eş başkan olarak da sanatçı Devrim Demir’in Mardin Büyükşehir Belediye Eş başkan adayı seçildi.

AHMET TÜRK YENİDEN ADAY OLDU

DEM Parti’nin yaptığı ön seçimde Mardin’de büyükşehir aday adayı olarak giren Ahmet Türk, ilk turda rakibine fark atmasına rağmen seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. Yapılan görüşmeler sonucunda adaylıktan çekilen Ahmet Türk tekrar aday olması için ikna edildi. Türk’ün adaylığının kesinleşmesiyle birlikte Mardin’de DEM Parti tarafından aday tanıtımı yapılarak, büyükşehir belediye eş başkan adayları duyuruldu. Ahmet Türk ile birlikte ön seçimde birinci olan sanatçı Devrim Demir, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş başkan adayları oldu.

3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı! 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı!

DİYARBAKIR ADAYLARI BUGÜN BELLİ OLACAK

Öte yandan DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adaylarının belirlenmesi için yapılan ön seçimin yenilenmesi kararıyla bugün bir kez daha delegeler oy kullanıyor. Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen oy verme işleminin ardından eş başkan adaylarının belirlenmesi bekleniyor. Seçimde yüzde 50+1 oy sonucu sağlanmadığı takdirde, en yüksek oy alan iki aday adayı arasında ikinci tur seçimi yapılacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ