ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL İZGİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Van’da halka hitap etti. Erdoğan’ın Beşyol mitingin de Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz da konuştu. Yılmaz, Van’a yapılan yatırımları dile getirerek, yerel seçimlere de dikkat çekti. Mitingde konuşan Yılmaz, “31 Mart’ta eser ve hizmet siyasetinde Van’ın damgasını vuracağı bir seçim olacak” dedi.

“DEPREM DÖNEMİNDE YAPTIĞIMIZI VANLILAR UNUTMADI”

Yılmaz, bölgeye yapılan yatırımlara değinerek, “Bu bölgede geçmişte neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Son 20 yıldır bu bölgeye yapılan yatırımlar hiçbir dönem yapılmadı. Yollar, üniversiteler, altyapılar yapıldı. Son 20 yılda bölgemize çok şey yapıldı. Bunları en iyi bilenlerden biri benim. Depremin ne olduğunu en iyi bilen illerden biri Van’dır. Van’da on binlerce konut yapıldı. Altyapı yatırımlarından içme suyuna kadar yaptık. Deprem döneminde yaptığımızı Vanlılar unutmadı. Mayıs ayında siz o tavrı göstermeseydiniz, karşı taraf kazansaydı neler olabileceğini sizin taktirinize sunuyorum. Aziz milletimizden Allah razı olsun. Türkiye son 20 yılda çok güçlü hale geldiyse bu siyasi istikrarla, güvenle başardı. Ve inşallah aynı güvenle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“VATANDAŞIMIZIN DERDİ NEYSE BİZİM DE DERDİMİZ ODUR”

Yılmaz, enflasyona dikkat çekerek, “Dünyada zor bir dönemdeyiz. Ama buna rağmen güçlü bir şekilde yola devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılını adım adım inşa ediyoruz. Türkiye Yüzyılına evet diyor muyuz? Allah’ın izniyle bunları adım adım hayata geçiriyoruz. Enflasyonun da belini kıracağız. Vatandaşımızın derdi neyse bizim de derdimiz odur. Her zaman öncelik milletin belirlediği bir parti olarak enflasyonu öncelikli hale getirmiş durumdayız. Bu mücadele zaman isteyen mücadele. Aşama aşama enflasyonu düşüreceğiz. 2026’ya geçtiğimizde tek haneli enflasyona düşeceğiz. Bu süreçte de emeklilerimizin, çalışanların hakkını hukukunu sonuna kadar koruyoruz. Bütçemizi zorlayarak emeklilerimizin, çalışanların yanında olduk. Ekonomimiz büyüdükçe bunun nimetlerini tüm topluma yayacağız” ifadelerini kullandı.

“ABDULAHAT BEY SİZİN OYLARINIZLA SEÇİLDİĞİ TAKDİRDE VAN’A BAMBAŞKA HİZMETLER GELECEK”

Yerel seçimlere değinen Yılmaz, “Bizim adımız Adalet ve Kalkınma Partisi. Bir taraftan büyürken bir taraftan da sosyal adaleti en güçlü şekilde hayata geçireceğiz. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Bizim gücümüz sizsiniz. Dualarınızla buradayız. Bizim arkamızda aziz milletimiz var. Yerel seçimlere gidiyoruz. 31 Mart yerel seçimlerine hazır mıyız? Abdulahat Arvas kardeşimiz büyükşehir belediye başkan adayımız. Benim de mesai arkadaşım. Değerli, dürüst bir insan. Van sevdalısı bir insan. Abdulahat bey sizin helal oylarınızla seçildiği takdirde Van’a bambaşka hizmetler gelecek. Biz de merkezi hükümet olarak gönül birliği içinde, akıl birliği içinde, el birliği içinde Van’a hizmet edeceğiz. Nasıl geçmişte Van’ı cazibe merkezi yaptıysak, yeni bir Van inşa ettiysek, nasıl birçok projeye imza attıysak Abdulahat beyle birlikte Van’ımıza daha farklı hizmetler sunacağız. Yeter ki sizler bize bu gücü verin” diye aktardı.

“BU HUZUR ORTAMINDA BAMBAŞKA BİR VAN OLACAK”

Kestiği ağacın altında kaldı, hayatını kaybetti Kestiği ağacın altında kaldı, hayatını kaybetti

Yılmaz, terörün Türkiye’ye verdiği zararı dile getirerek, “Ne diyoruz? Gerçek belediyecilik. Belediye kişilere şan şöhret kazandırma yeri değil. Belediyeler halka hizmet etmek için vardır. Belediyenin görevi iyi bir yaşam ortamı oluşturmak. Van gerçek belediyecilik diyor mu? 31 Mart’ta yeni bir dönem başlatmaya hazır mıyız? El birliği ile bunu başaracağız. Büyük yatırımlar yapıyoruz. Bundan sonra da yapacağız. Terör tüm Türkiye’ye zarar verdi. Ama en fazla bu bölgeye zarar verdi. Terörden dolayı buraya turist, yatırımcı, nitelikli eleman gelmedi. Burada sermayesi olanlar başka yere göç etti. Bu yöre terörden zarar gördü. Ama şu anda huzur ortamı var. Bu huzur ortamında bambaşka bir Van olacak. Demokrasinin de, kalkınmanın da düşmanı terördür” diye konuştu.

“EMPERYALİST GÜÇLERİN BİZİ BÖLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vesayetçi yapılarla mücadele ettiğini dile getirerek, “Demokratik standartlarımızı yükseltmeye devam edeceğiz. Halkımızın şikayetleri varsa onlar bizim sorunlarımızdır. Bütün vatandaşlarımız başımızın tacıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes bizim için azizdir. Bu anlamda birçok adım attık. Cumhurbaşkanımız büyük riskleri göze alarak geçmiş vesayetçi yapılarla mücadele etti. Hepsini tek tek kırarak bugün milli iradeyi hakim hale getirdi. Bu vesayetleri ortadan kaldırdığı için sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekibine şükran duyuyoruz. Yüz yıllık bir cumhuriyetimiz var. Yeni dönemde Türkiye Yüzyılı diyoruz. Türkiye Yüzyılı daha farklı olacak. Emperyalist güçlerin bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu milletin birliğini hiç kimse bozmayı başaramadı, bundan sonra da başaramayacaklar” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI VAN YÜZYILI DA OLACAK”

Yılmaz, Türkiye Yılının Van Yüzyılı da olacağını aktararak, “Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle 81 il, 85 milyon tek vücut olarak Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı Van yüzyılı da olacak. Erciş çok güçlü bugün. Erciş’le gurur duyuyoruz. Kafamızı karıştırmaya çalışanlar var. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar var. Bu oyunlara gelmedik, gelmeyeceğiz. Dünyadaki tüm mazlumlara sahip çıkmak için çok daha güçlü olacağız. Gelecek bugünden çok daha güçlü olacak. Türkiye Yüzyılını adım adım inşa edeceğiz. 31 Mart önemli. 31 Mart’ta sizlerin vereceği destekle yerel ve genel el birliğiyle Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. Yerelle özel aynı yere kitlendiği zaman farklı bir bereket oluyor. Sizlerden dua ve destek bekliyoruz. Az bir süre kaldı. Bu sürede kapı kapı dolaşacak mıyız? Çalınmadık kapı, dokunmadık kapı bırakmayacağız” diye aktardı.

“ESER VE HİZMET SİYASETİNDE VAN’IN DAMGASINI VURACAĞI BİR SEÇİM OLACAK”

Yılmaz, yerel seçimlerde Van’ın önemine değinerek sözlerini şöyle tamamladı: “Vanlılar kadirşinastır. Anlatacağız. Hem hizmetlerimizi, hem zihniyetimizi anlatacağız. Gerçek belediyeciliği anlatacağız. Sahilde yapılanları, mesire alanlarını gördüm. 750 milyon lira belediyemiz para harcamış. Valimiz belediye başkanlığı da yapıyor. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun. Daha çok demokrasiye, ekonomiye, kalkınmaya ihtiyacımız var. 31 Mart’ta eser ve hizmet siyasetinde Van’ın damgasını vuracağı bir seçim olacak. Van Doğu’nun incisi. Van’dan çıkacak ses sadece Doğu ile sınırlı kalmayacak. Tüm Türkiye ve dünya Van’ın sesini duyar. 31 Mart’ta büyük bir ses verecek miyiz? Sizleri seviyoruz. Sizlerin hizmetkarıyız. Halkımızın emrinde olacağız. Van’ımızın bahtı açık olsun.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ