Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim programına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyıl’ının Emekçileri İftar Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi de açıkladı.

"EMEKLİMİZE TEK SEFERLİK 5'ER BİN LİRALIK ÖDEME GERÇEKLEŞTİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere yönelik açıklamasında şunları söyledi: Aynı şekilde katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Daha önce olmayan bayram ikramiyesi, bu uygulamayı getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik.

EMEKLİLERE MÜJDEYİ VERDİ

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Küresel piyasalar karışık seyrediyor!

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah bayramdan önce emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Memurlarımızın aylıklarında ise yüzde 50'ye yakın artış sağladık. Aynı şekilde katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesi 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacak" dedi. Bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Tarihimize ve köklü geleneğimize baktığımız zaman bu tarz pek çok örnek uygulamayı görmek mümkündür. Biz görev aldığımız her yerde çalışanların haklarının teslimi için çaba harcadık. Bölgesel krizlerin ve istikrarsızlıkların yol açtığı mali yükü en az şekilde insanımıza yansıtmanın derdindeyiz. Sosyal koruma ücreti olan asgari ücret 17 bin liraya çıktı. Böylece asgari ücrette bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 100 oranında artış oldu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ