Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ve beraberindeki heyet, Van Valiliği ziyareti ardından Gürpınar seçim ofisini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Yumaklı, Gürpınar’ın tarım açısından önemine değinerek, “Bizler sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi güçlü Türkiye’nin güçlü tarımdan geçtiğini kendimize şiar edinmiş, bu memlekete hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan, hem kendi Bakanlığım hem de diğer Bakanlıktaki arkadaşlarımla beraber Türkiye’nin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına bütün illerimizde siz kıymetli hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Gürpınar, Türkiye’deki yüzölçümü olarak en büyük ilçe. Tarımsal üretim için nasıl ki Van bazı konularda tarımın başkenti ise Gürpınar da meralarıyla, varlıklarıyla tarımsal üretim için son derece önemli bir ilçemiz. Ben geçmişe dönük baktığımda son 21 yılda yaklaşık 3 milyar TL’ye yakın buraya destek verildiğini gördüm. Bir takım hususların yerine getirilmesi amacıyla. Ancak yeterli mi bunlar? Yeterli değil elbette. Bizim daha çok çalışmamız lazım” dedi.

BAKAN YAMUKLU: BAŞKANIMIZLA BERABER BUNDAN SONRAKİ DÖNEMDE DE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yumaklı, Gürpınar’da daha iyi tarımsal üretim yapılması için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket ederek bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak onların refahını ve huzurunu daha iyiye götürmek adına çalışıyoruz. Bugün de yine bu umutlarımızı daha da ileriye götürmek adına bütün Türkiye’de gitmediğimiz, dolaşmadığımız, halini hatırını sormadığımız hiçbir üretici bırakmamak niyetindeyiz. Yerel yönetimlerin bazı politikaların yerine getirilmesinde son derece büyük bir önemi var. Başkan biraz önce söyledi. 100 projesi var ancak 2019’dan bu yana AK belediyecilikle, gerçek belediyecilikle alakalı yaptıkları sizlerin gözlerinin önünde. Bizler bu ilçemizin çok daha iyi şartlarda tarımsal üretimi yapabilmesi adına inşallah sayın başkanımızla beraber bundan sonraki dönemde de çalışmaya devam edeceğiz. Elbette bizim birliğimizin gücümüz olduğunu hiçbir zaman için unutmamamız lazım. Bölündüğümüz zaman yok olacağımızı unutmamamız lazım” ifadelerini kullandı.

D S C F0461

BAKAN YUMAKLI’DAN TARIMSAL ÜRETİM PROJELERİ İÇİN DESTEK SÖZÜ!

Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı

Destek vermeyi sürdüreceklerini aktaran Yumaklı, “O yüzden şu memlekette taş taş üzerine koymaya çalışan kimler varsa, bu memleket için var olan kimler varsa onlar bizim başımızın üzerinde. O yüzden ben burada özellikle Hayrullah başkanıma bundan sonraki ustalık dönemi için gereken desteği vereceğinize hiçbir şüphem yok. Kendisi zaten o üçlemeyi söyledi. Bir oy Hayrullah başkan için, bir oy belediye meclisi için, bir oy da Abdulahat başkanımız için. Bunu sağladığımızda ki bizler de hep bunu söylüyoruz. Yanınızdayız her zaman. İnşallah bütün projelerinizi hep birlikte hayata geçireceğiz. Değerli başkanım sizin projelerinizin hepsini burada saymak için vakit yok elbette ancak ben sizin adınıza şunu söyleyeyim. Siz tarımsal üretimle alakalı hangi projeyi söylerseniz o bizim sözümüzdür” diye aktardı.

“İHRACATTAN ELDE EDİLEN GELİRLER HİZMET OLARAK GERİ DÖNECEK”

Yumaklı, bitkisel üretim rakamlarına değinerek, “Hep söylüyoruz bu memleketin üretmeye ihtiyacı var, bu memleketin insanının layık olduğu daha iyiye ulaşmaya hakkı var. Bizler de bunun için 2022 sonundaki tarımsal üretim rakamımız, bitkisel üretim rakamımız 129 milyon tondu. 2023 sonunda bu rakam 137 milyon tona geldi. Biz bunları arttıracağız. Kendi vatandaşımızın ihtiyacını göreceğiz. Memleketimize gelen turistlerin ihtiyacını göreceğiz ve ihraç edeceğiz. O yapmış olduğumuz ihracattan elde etmiş olduğumuz gelirler de işte buralarda size hizmet olarak geri dönecek inşallah. Biz buradan bir tek kardeşimizin bile göçmesini istemeyiz. Kendi atasının toprağında üretimini yapsın. Onun için işte yayınlanma sürecinde göreceksiniz gençlerin, kadınların, aile işletmelerinin özellikle hayvancılık desteklerinden nasıl daha fazla faydalandığını inşallah orada hep birlikte göreceğiz ve birlikte yaşayacağız” dedi.

“BİZ İSTİYORUZ Kİ GÜRPINAR ESKİ 1.5 MİLYON HAYVAN SAYISINA ULAŞSIN”

Van’ın küçükbaş hayvancılık rakamlarını arttırmak istediklerini dile getiren Yumaklı, “Dediğim gibi yayınlanmak üzere. Bu 1, 2 hafta içerisinde yayımlanacak. O süreci başladı. İnşallah biz istiyoruz ki küçükbaş hayvancılığın başşehri olan Van’da özellikle de Gürpınar da eski 1.5 milyon hayvan sayısına ulaşsın, hatta onu da geçsin. Buradan ihracat yapalım, geliştirme yapalım. Sizin kaynaklarınız belli bir ölçüdedir ancak birlikte yaparsak o gücü birlikte oluşturursak bizim ulaşamayacağımız güzel sonuç yok. Biz milletimizin gönüllerini fethetmek için varız. Bunu her yerde söylüyoruz. Biz gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bunun için de devam edeceğiz inşallah. Milletimizin ferasetine, sağ duyusuna, vizyon ve hizmet siyasetine, eser siyasetine verdiği değeri biliyoruz, güveniyoruz. İnşallah da 31 Mart’ta hem Gürpınar için hem de Van için siz kıymetli hemşerilerimizin o sağduyuları gerçek belediyeciliğe olan teveccühünüz sonucunu verecektir” ifadelerini kullandı.

TANIŞ: GÖREVE GELDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN 50 YILDA YAPILMAYAN İŞİ AK BELEDİYECİLİKLE BİTİRDİK

Gürpınar’da düzenlenen programda konuşan Gürpınar Belediye Başkanı ve aynı zamanda belediye başkan adayı Hayrullah Tanış, 50 yılda yapılmayan işleri yaptıklarını aktararak, “Geçmiş yıllarda Gürpınar ilçesi tarım ve hayvancılık ile Doğu ve Güneydoğu kadar hayvan besleyen tarımda ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan bir ilçeydi. Ne yazık ki terör olaylarından sonra göç vermeye başladı. 1.5 milyon olan küçükbaş hayvan sayımız neredeyse 500 bine düştü. Başlatılan tarım ve hayvancılık destekleriyle bir nebzede olsa ayağa kaldırmaya çalıştığımız Gürpınar ilçemiz bundan sonra da Tarım ve Orman Bakanımız ve sizlerin himmetine muhtaçtır. Gürpınar Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren 50 yılda yapılmayan işi AK belediyecilik ve sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde bitirdik” dedi.

ARVAS: HALKIN PARÇASIYIZ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yamuklu’nun Gürpınar ziyaretinde konuşan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, halkın parçası olduklarını dile getirerek “Sayın Bakanımızın bölgemize ciddi projeleri var. İnşallah bölgemiz bu projelerden de istifade edecek. Özellikle Gürpınar tarım ve hayvancılık bölgesi olması nedeniyle bundan en büyük payı alacak. Şehrin 8 yıldır bir huzuru, güveni, istikrarı var. 22 yıldır AK Parti'nin istikrarı ile aksayan hizmetlerimizin tekrar başlaması için. Gürpınar hizmetlerle duyulacak. Büyükşehiri de kazandığımız zaman 13 ilçe ile milletimize hizmet edeceğiz. Van'ın ve her ilçesinin projeleri var. Başkasına baktığınızda projeleri yok. Yabancılar şehrimiz için kaos ortamını vaat ediyor. Biz de artık biz size itibar etmeyeceğiz, kaosu istemiyoruz, huzuru istiyoruz diyoruz. Bu vesilesiyle milletimizin iradesine inanıyoruz. Biz halkın parçasıyız. İnşallah el ele vererek şehrimizi güzelleştireceğiz. Biz her kesime hizmet edeceğiz” diye aktardı.

BAŞKAN GÜRAY: GÜRPINAR 5 YILDA ŞAHA KALKTI

Gürpınar’daki programda konuşan AK Parti İl Başkanı Emre Güray, ilçenin 5 yılda şaha kalktığını belirterek, “Gürpınar kadim bir ilçe. Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi ama maalesef son yıllarda dışarıya vermiş olduğu göçle birlikte nüfus olarak küçülmüş, kent merkezine de yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafesi olmasına rağmen beklediği yatırımları zamanında alamamış ama Hayrullah başkanımızla birlikte son 5 yıllık süreçte şaha kalkmış. İlçemize hükümetimizin desteğiyle doğalgaz yatırımları yapılmış. Birçok alanda yatırımlar yapılmış. Tarım kenti olan Gürpınar ilçemiz bundan sonraki süreçte de hükümetimizin yatırımları ile birlikte Hayrullah başkanı yeniden seçerek, Van'ı AK Parti ile buluşturarak vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİZLERDEN BİR KEZ DAHA RİCAMIZ BU HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ BOZULMASINA ASLA MÜSAADE ETMEMENİZDİR”

Güray, yerel seçimlere de değinerek, “Bizim tek derdimiz hizmettir. Başka bir derdimiz yok. Hepimiz bu kadim coğrafyada kardeşçe büyüdük, kardeşçe yetiştik, hiç kimsenin bizi bölmesine müsaade etmedik ve müsaade etmeyeceğiz. Topraklarımızda huzur ve güven son derece önemlidir. Esnafımız artık kepenk kapatmıyor. Huzurlu bir şekilde evine geliyor. Evine aşını götürüyor. Sizlerden bir kez daha ricamız bu huzur ve güven ortamının bozulmasına asla müsaade etmemenizdir. Hep birlikte devletimizin, hükümetimizin, AK Parti kadrolarının yanında yer almanız. 31 Mart'ta başta büyükşehir olmak üzere 13 ilçemizde de belediyeleri kazanarak güçlü bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın karşısına çıkıp memleketimize hizmet yolunda bir kez daha desteklerini isteyeceğiz” diye belirtti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ