MÜSİAD Van Şubesi'nin destekleriyle Van Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen konferansa Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu ve Bosphorus Expo Kurucusu Utku Bengisu'nun katılımıyla gerçekleşti. Afrika'nın Ekonomik Potansiyeli söyleşinde, ihracata yeni başlayanlar için yol haritası, Türkiye-Afrika ticari ilişkileri ve ihracatçılara çözüm önerileri gibi birçok önemli konu konuşuldu. Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, Van’dan Afrika ülkelerine büyük bir ihracat potansiyelinin olduğunu söyledi.

“VAN TİCARET ALANINDA BÜYÜK BİR BAŞARI YAZMIŞ”

Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu ve Bosphorus Expo Kurucusu Utku Bengisu, “Van ticaret alanında büyük bir başarı hikâyesi yazmış. Bu alanı biraz daha büyütmenin yolları açmak gerekiyor. Van’da STK’lar önderliğinden ihracat merkezinin kurulması ile ortak olarak yapılacak marka ile Van’ın üretmiş olduğu bütün değerleri tek bir noktadan Afrika’ya açarak ticarete başlayabilirsiniz. İlk etapta belki bu başarıyı yakalayamayabilirsiniz ama sonraki dönemlerde bu başarıyı göreceğiz. Bunun için ilk olarak orda bulunmanın yollarını açılması, Van marka değerinin alıncılara iyi pazarlanması bu değerlerimi daha ileriye taşıyacaktır.” Dedi.

Askeri üstte patlama: 20 asker hayatını kaybetti Askeri üstte patlama: 20 asker hayatını kaybetti

“VAN TİCARETİNİ EN İYİ YERLERE GETİRECEĞİZ”

Van Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ertuğrul Balibay, “ 2023 yılı içerisinde yaşadığımız afetler dolayı bazı çalışmalar aksamış olsa bile bu tür çalışmaları devam ettireceğiz. Van ihracatını daha nasıl iyi bir noktaya getireceğiz ile ilgi çalışmalara devam ediyoruz. Bugün burada VANTSO İle ortak düzenlediğimiz Afrika'nın Ekonomik Potansiyeli adlı söyleşide, Van’ın Afrika ile ticaretini konuştuk. Van özelinde yapacağımız işler hayırla vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ZENÜN YEŞİL