ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ-ZENÜN YEŞİL 

22 Haziran’da yapılan olağan kongrede Feyat Kıyak’ın yeniden başkan seçilip kısa süre sonra sürpriz bir olağanüstü kongre kararı aldığı Vanspor Futbol Kulübü’nde yeni yönetim beli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanını gün, Vanspor FK’da da yeni yönetimin seçimi yapılırken bu yıl bir kez daha Türkiye Futbol federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi verecek olan takımın yeni yönetimi belirlendi. Tek liste ile girilen yeni Olağanüstü Genel Kurul’da geçtiğimiz dönemlerde de yönetimde yer alan, iş insanı Erol Temel, kırmızı-siyahlı kulübün yeni başkanı oldu. Başkan Temel kongrenin ardından kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Programda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Temel, “Vanspor’u hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Van Gölü canavarı gerçek mi? Bütün oklar Akdamar Kilisesindeki o sembolü işaret ediyor! Van Gölü canavarı gerçek mi? Bütün oklar Akdamar Kilisesindeki o sembolü işaret ediyor!

BAŞKAN TEMEL KENTTEKİ GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ…

Basın toplantısında Vanspor gündemine ilişkin önemli konulara değinen Başkan Temel, “Vanspor'u hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Vanspor’un özlem duyduğu birlik ve beraberliğini sağlayacağız. Ufak tefek eksiklerimiz olabilir bizler bu eksikliklerimizi gidermek için elimizden geleni yapacağız. Yönetimiz ile on günde yaklaşık on tane futbolcumuzu geri getirdik. Bu ligin en iyi teknik direktörlerinden biri olan Tahsin Tan ile anlaştık. Dış transferde 3-4 tane futbolcuyla sözleşme imzaladık. 4-5 transferde hali hazırda görüştüğümüz futbolcular var ilerleyen süreçlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Tesislerimizi komple onarım yapıyoruz. Geldiğimiz güden beri hiç durmayıp gece gündüz çalıştık, kısa sürede çok iyi işler yaptık” dedi. 

“VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE 13 İLÇE BELEDİYESİNİ KONGREYE DAVET ETTİK”

Temel, eski başkan Feyat Kıyak’ın nasıl istifa ettiğini dile getirerek, “Van Büyükşehir Belediyesi hem de 13 ilçe belediyesini kongreye davet ettik. Kongreye gelip gelmemeleri onların takdiridir. Biz gelirken belli bir bütçe açıkladık. Şu an mevcut borçlar var ve mevcut olmayan bir takımı da kuruyoruz. İlerleyen zamanda bunların hepsini basınla paylaşacağız. Feyat Bey’e çok teşekkür ederim. Her ne olursa olsun Vanspor’a 2 yıl emek verdi. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Van ORG üzerinden bir çağrı yaptık. Bize devret, biz de bir dönem başkanlık yapalım diye. Sağ olsun o da bu çağrıya cevap verdi. Bizle İstanbul’da bir araya geldi. Birkaç başlığı konuştuk. İstifa ettiğini söyledi. Bize ilgi gösterdiği için ona çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

VANSPOR’UN BORCU NE KADAR?

Kulübün mevcut borç durumuna ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Temel, “Bizden önce bir kongre yapıldı ve o kongrede 41 milyonluk bir borç ibra edildi. Şuanda sadece o 41 milyonu biliyoruz ama önümüze ne çıkar henüz bilmiyoruz” dedi. 

“AVANTAJ YAŞIYORUZ AMA BUNUNDA DEZAVANTAJI DA VAR”

Programda konuşan Vanspor Futbol kulübü Genel Sektreteri Gökhan Hanoğlu, tüm yükleri paylaştıklarını dile getirerek, “Şanlı bir grupta olduğumuz sizler ile birlikte hemfikiriz diğer gurupta birbirini zorlayacak 5-6 takım var, biz de en fazla birbirini zorlayacak 1-2 takım var bu noktada avantaj yaşıyoruz ama bununda dezavantajı da var beklentiler yükseliyor. Bildiğiniz üzere olağanüstü bir kongreyle başladık göreve bizlerden ve bizlerden olağan üstü bir şeyler bekliyorlar. Bunların tamamına yetecek yol arkadaşlarımız var. Tüm yükleri paylaştık, dün itibariyle görev dağılımında herkes üzerine düşecek görevi garanti etti” diye konuştu. 

“EKSİKLİKLERİMİZE ÇALIŞTIK”

Hanoğlu, eksikliklerine çalıştıklarının altını çizerek, “Şampiyonluk noktasında önceden sözler verip altında ezilmekten imtina ettiğimiz için çok iddialı cümleler kurmamayı hedefliyoruz ama buraya gelişimizin bir sebebi var bu başarıyı yakalamak. Yaptığımız istişareler doğrultusunda nerelerde eksikliklerimiz var bunlara çalıştık bunlara bağlı olarak nokta transferler peşindeyiz, şu ana kadar yaptığımız transferler 2. Ligin gözde transferlerdir. İnşallah bundan sonrada nokta transferlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞU ANDA DA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ 8 TANE FUTBOLCU VAR”

Programda transfer gündemi hakkında önemli bilgileri aktaran Sportif Direktör Ahmet Bilici, “Hocamızla beraber yaptığımız istişareler doğrultusunda dış transferde neler yapabiliriz konuştuk. Başkanımızın açıkladığı gibi 4 oyuncuyla şuan anlaşmış bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçte takımımızın şampiyonluğuna etki edebilecek bir kadro oluşturmak için çok sıkı çalışıyoruz. Şuanda da görüştüğümüz 8 tane futbolcu var anlaşma aşamasına geldiğimiz. İnce eleyip sık dokuyoruz” dedi.

Editör: Necmettin Dursun