VAN

Van’da yağışlar ne kadar sürecek? Meteoroloji saat ve gün verip uyardı!

Meteoroloji, Van dahil birçok ile sarı kod uyarısında bulunarak kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Dün Van’da etkili olan sağanak yağış birçok ilçede sele neden oldu. Meteoroloji sağanak yağış bugün öğlen saatlerinden sonra Van il genelinde yeniden etkili olacağını vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıldı. İşte Van'ın son hava durumu...

Abone Ol

Meteoroloji’den edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; “Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne, Kırklareli hariç), İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Sinop çevreleri ve Diyarbakır'ın kuzey kesimleri, Kastamonu kıyıları, Kırklareli kıyıları, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu, Erzurum'un güneyi, Van ve Hakkari'nin doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de kuzey yönlerden 40-60 km/saat) kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.”

VAN’DA YAĞIŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Son baharın gelişiyle birlikte hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü. Van’ın yüksek kesimlerine kar yağarken birçok ilçede de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kuvvetli sağanak yağış sonrası Başkale ilçesinde sel meydana gelirken ev ve iş yerlerini de su bastı. Dün sabah saatlerinde Van’da etkili olan sağanak yağış önümüzdeki 3 gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Van, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Erzurum'un güneyi ve Hakkari'nin doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğlen saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Bitlis ve Muş'un güney kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir.

12 İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji Sağanak yağışların; Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, Kocaeli, Malatya, Muş, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa illerinde kuvvetli yağışın etkili olacağını duyurarak sarı kod uyarısında bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölgemiz genelinde beklenen yağışların kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.