Son dönemlerde tarihi alanları ile ilgili önemli çalışmalar yapılan Van’da, Van Kalesi ve Akdamar Kilisesi’nden sonra bir önemli yapı daha ışıklandırıldı. Gürpınar ilçesinde yer alan tarihi Hoşap Kalesi’nde bir yandan restorasyon çalışmaları devam ederken bir yandan da yenileme çalışmaları kapsamında ışıklandırılma çalışmaları yapılıyor.

IŞIKLANDIRILAN TARİHİ HOŞAP KALESİ YENİ HALİYLE BÜYÜLEDİ

Gürpınar ilçesinde yer alan tarihi Hoşap Kalesi, bir süredir devam eden yenileme çalışmaları ile birlikte aynı zamanda ışıklandırma çalışmaları ile de yeni döneme hazırlandı. Van İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Van Valiliği desteği ile yaptığı çalışmalardan biri olan restorasyon ve ışıklandırma çalışması ilçedeki heybetli kaleye büyük bir hava kattı. Yeni hali ve ışıklandırması ilçe sakinlerinden tam not alırken bu kalenin de turizmin önemli destinasyonlardan biri olması bekleniyor.

İşte o kalenin ışıklandırılmış hali;

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı, Van'da kütüphane açılışında konuştu! Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı, Van'da kütüphane açılışında konuştu!

G W P9 A A Ww A Ah L7D

Muhabir: VEYSEL İZGİ-ZENÜN YEŞİL