Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş’ten Cuma gününden bu yana haber alınamıyor. Genç kız, cuma günü akşam saatlerinde arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyledi. Kabaiş’ten haber alamayan arkadaşları sahile giderek arama yaptıkları sırada genç kızın cep telefonu ve kulaklığını buldu.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ile Van Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri Van Gölü’nde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bölgeye gelen kurbağa adamlar, su altı görüntüleme cihazları ve botlarla hem gölün derinliklerinde hem de kıyı bölgelerinde Kabaiş’in bulunmasına yönelik arama çalışmalarını sürdürüyor.

ABİ KABAİŞ ŞEHRİVAN’A KONUŞTU

Amedspor ve Bursaspor aynı karede! Amedspor ve Bursaspor aynı karede!

Kızları için Diyarbakır’dan Van’a gelen Kabaiş ailesi ile diğer yakınlarının umutlu bekleyişi sürerken, genç kızın abisi Serhat Kabaiş Şehrivan’a konuştu. Abi Kabaiş, aradan 18 saat geçtikten sonra kendilerine haber verildiğini dile getirerek, “Babam kendisi kardeşimi Diyarbakır’dan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne getirdi ve müdüre teslim etti. Müdüre ‘benim kızım senin kızındır, sana emanet ediyorum’ dedi ve kardeşimi emanet edip Diyarbakır’a döndü. Kardeşim 3 gündür kayıp. Sahilde telefon, kek, su ve kulaklığı bulundu. Kaybolmadan önce annemle saat 18.19’da görüntülü konuşmuş. Annemle olan konuşmasına da şahit olmadım, bilgim yoktur. “ dedi

“ŞÜPHELENDİĞİMİZ HİÇBİR DURUM YOK”

Kabaiş, şüphelendikleri bir durumun olmadığını belirterek, “Şüphelendiğimiz bir durum yok. Aramızda herhangi bir sorun yoktu. Ailemle bir sorunu yoktu. Onun da hiçbir şekilde bir sıkıntısı yoktu. Okumaya çok hevesliydi. Evlenmek istemiyordu. Erkek arkadaşı yoktu. Yurda geldiğinde 3 günlük oda arkadaşı vardı. Van ve tüm Türkiye halkından ricamdır, kardeşim kayıptır, gören ve duyan olursa polisle iletişime geçsinler” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ZENÜN YEŞİL-FATMA NUR POLATCAN