VAN

Van’da kaybolan Rojin bulundu mu, Rojin nerede? İşte Rojin ile ilgili son gelişmeler

Rojin Kabaiş haberleri: Van'da 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 18 gün geçerken Rojin’i arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı. Peki, 18 gündür Van’da kayıp olan Rojin bulundu mu, Rojin nerede? Rojin'i arama çalışmalarında son durum ne? İşte Rojin ile ilgili son gelişmeler...

Abone Ol

Van'da kaybolan üniversite öğrencisini arama çalışmaları 18'inci güne girildi. 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra Van Gölü sahiline inen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten bir daha da haber alınamadı. Rojin’in kaybolmasının üzerinden 18 gün geçerken şu ana kadar yapılan arama çalışmalarından başörtüsü dışında başka bir iz bulunamadı.

Van'da, kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 18'inci gününde devam ediyor. Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Van YYÜ öğrencisi Rojin Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor.

EKİPLER SONAR CİHAZLARIYLA GÖLÜN DERİNLİKLERİNİ TARIYOR

Daha önce sahilde cep telefonu ile kulaklığı bulunan Kabaiş'i arama çalışmaları Van Valiliğinin koordinatörlüğünde oluşturulan özel ekiplerin de katılımıyla hem göl hem de kıyı bölgelerinde aralıksız sürüyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD'dan 20 dalgıç ve gemi adamı, 5 gemi, 4 bot, jetski ve sonar cihazlarıyla gölün derinliklerini tarıyor. Çevik kuvvet, atlı polisler, jandarma personeli ve sivil toplum kuruluşları özel eğitimli arama kurtarma köpekleri, 2 polis helikopteri ve insansız hava aracıyla da kıyıdan ve havadan çalışma yürütülüyor.

BAŞÖRTÜSÜ BULUNDU

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri, zaman zaman havadan destek veriyor. Yaklaşık 250 personelin katıldığı çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar ve polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanılıyor. 10 Ekim'de başörtüsü bulunan Rojin'e halen ulaşılmazken, her yere detaylıca bakılıyor.

EŞARBIN BULUNDUĞU BÖLGEDE ARANIYOR

27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra Van Gölü sahiline inen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten bir daha da haber alınamadı. Van YYÜ öğrencisi olan ve 14 gündür aranan Rojin Kabaiş'e ait başörtüsünün Van Gölü sahilinde bulunması üzerine bölgede yoğun çalışma başlatıldı.

8 KİŞİLİK DALGIÇ EKİBİ ARIYOR

Rojin'i arama çalışmaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştırılıyor. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan getirilen yandan taramalı 3 sonar ile 1 ROV cihazının da kullanıldığı arama çalışmaları, 18'inci günde sürüyor. Dün Jandarma Genel Komutanlığı'ndan getirilen su altı kadavra arama köpeğinin yanı sıra 8 kişiden oluşan dalgıç ekip de çalışmalara destek veriyor.