israil ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılar devam ediyor. Savaşın ilk gününden bu yana Filistin ile tek yürek olan Türkiye’de bu kapsamda destek programları düzenlenirken, Van da Filistin’in yanında durmaya devam ediyor. Saldırıların başından bu yana düzenlenen Cuma namazı sonrası basın açıklaması bugün de yapıldı. Van’da, ‘Filistin’e Destek Platformu’ öncülüğünde bir araya gelen kalabalık, israil'in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

 TARHAN: GAZZE BOMBALARIN ALTINDA

Basın açıklamasını okuyan Yaşar Sami Tarhan, Gazze’nin bombalar altında olduğunu belirterek, “Gazze’de tespit edilebilen ölü sayısı 40 bine yaklaştı. Enkaz altında ise 10 bin civarında Müslümanın temiz bedeni yatmakta. Azgın Yahudi varlığının saldırılarından etkilenerek salgın hastalık ve açlıktan ölenlerle birlikte Gazze’de gerçek ölü sayısının 85 bin civarında olduğu tahmin edilmekte. Gazze bombaların altında! Gazze ölüyor! Ama Gazze’yi gerçekten öldüren bombalar değildir! Gazze’yi tahtlarına sıkı sıkıya yapışmış, tek derdi koltuğunu korumak olan korkak pısırık hain ve ikiyüzlü yöneticilerin ihaneti öldürüyor” dedi.

Prof. Dr. İlhan Tekeli Van’a geliyor! Prof. Dr. İlhan Tekeli Van’a geliyor!

“ŞEHADET ARZUSUYLA YANIP TUTUŞAN BİR ORDUYU KİM YENEBİLİR!”

Tarhan, “Kıymetli Müslümanlar bir kez daha şahit olduk ki Müslümanların başında bulunan 57 lider hiçbir anlam ifade etmiyor! 57’si bir araya geldiğinde yapabildikleri sadece kınamak daha çok kınamak ve daha çok kınamak! Oysa bu liderlerin emirleri altında devasa ordular mevcut! Savaş uçakları, tanklar, füzeler, ağır ve hafif silahlar mevcut! Daha da önemlisi çok daha önemlisi bu ordularda Allah için şehit olmayı bekleyen, ölümden korkmayan, ölüme koşarak sarılan yüzbinlerce yiğit Müslüman mevcut! Şimdi size soruyorum ey Müslümanlar! Şehadet arzusuyla yanıp tutuşan, ölüme koşarak giden, Allah’ın yardım edeceği bir orduyu kim yenebilir! Rabbimiz şöyle buyurmadı mı: “Eğer Allah size yardım ederse size galip gelecek hiçbir güç yoktur!” Öyleyse daha neyi bekliyorsunuz! Güç ve zafer ancak Allah’ın elindedir! Ey Müslümanların orduları! Allah size zaferi vaat etti! Allah’ın vaadi haktır! Allah’ın vaadi kesindir! Allah’ın vaadi gecikmez ve ertelenmez” ifadelerini kullandı.

TARHAN: GAZZE’NİN SİZDEN BAŞKA TUTUNACAĞI DALI YOK

Gazze’nin tek umudunun Müslümanlar olduğunu belirten Tarhan, “Görmüyor musunuz Gazze’nin sizden başka tutunacağı dalı yok, sizden başka umudu yok! Onların tek umudu sizlersiniz. Zira Batılı devletler ve kurumlar aylardan beri kör, sağır ve kötürüm bir insan hakları savunucusu rolünü oynuyorlar. Mesele kendi halkların olunca dünyaya ayağı kaldırıyorlar. Ama konu Müslümanlar olunca onlar ve işbirlikçi kukla yöneticileri üç maymunu oynuyorlar. Lanet olsun sizin görmeyen gözlerinize, duymayan kulaklarınıza ve bir türlü harekete geçmeyen kötürüm organlarınıza! Kıymetli Müslümanlar; aylardır oynanan tiyatronun bir tarafında iyi yüzlü batı var iken diğer tarafında ise İslam ülkelerinin yöneticileri, kralları ve başkanları vardır. Bu işbirlikçi, ikiyüzlü ve ihanet içerisinde olan yöneticiler, aylardır Batılı efendilerinin kendilerine verdikleri rolleri oynamaktan başka bir şey yapmadılar” diye konuştu.

VAN, GAZZE’Yİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Tarhan, “İlk önce Birleşmiş Milletler ve bir kısım sözde devletlerarası kurumları göreve çağırma söylemleri ile aylar geçirdiler. Oysaki bu kurumların bugüne kadar her zaman işgalci Yahudi varlığının yanında yer aldığını bildikleri halde sırf zaman kazanmak için bu boş çağrılarla yetindiler. Ardından sözde İslam iş birliği teşkilatı gibi kınama kurumlarının zirvelerinde, oynadıkları tiyatronun kapak fotoğraflarını çektirmek için bir araya geldiler. Yediler, içtiler, kınadılar, fotoğraf çektirip dağıldılar. Sonra da İşgalci Yahudiler enerjisiz kalmasın diye petrol göndermeye devam ettiler. İşgalciler yeni yerleşim yerleri kursun diye demir çelik göndermeye devam ettiler. Gıda, ilaç, giyim ve tüm diğer ticaret mallarını göndermeye aylarca devam ettiler” diye aktardı.

“GAZZE’DEKİ ÖLÜMLERİN YEGÂNE SEBEBİ İSLAM ÜMMETİNİN SAHİPSİZLİĞİDİR”

İslam ümmetinin sahipsiz olduğunu dile getiren Tarhan, “Kıymetli Müslümanlar; bu ikiyüzlü ve işbirlikçi yöneticilerin ihanetleri artık apaçık ortaya çıkmıştır. Bu 57 rejimin ve sözde liderlerin 9 aydır devam eden tiyatroda figüran oldukları iyice ifşa olmuştur. Bu rejimlerin Yahudi varlığıyla ve sömürgeci kafirlerle iş birliği içinde olduklarını görmeyen kaldı mı? İşgalci ve Siyonist varlığın bekasının bu rejimlerin bekasına bağlı olduğunu bilmeyen kaldı mı? Gazze’nin ölüme terk edilmesinin gerçek sebebinin, Müslümanların sahipsizliği olduğunu anlamayan kaldı mı? Evet, Gazze’de akan kanların, devam eden katliamların ve Gazze’deki ölümlerin yegâne sebebi ihanet ve işbirliği içerisindeki rejimler ile İslam ümmetinin sahipsizliğidir” dedi.

VANLILAR GAZZE İÇİN BASIN AÇIKLAMASINDA BİR ARAYA GELDİ

Tarhan, “Gazze’yi sahipsizliğe terk eden, oradaki kardeşlerimizi aşağılık maymunlar olan işgalci Yahudilerin insafına terk eden bu rejimler ve yönetimlerdir. Çünkü bu rejimler ve yöneticiler, Gazze’nin bekasını değil işgalci İsrail’in bekasını istiyorlar. Gazze’nin zaferini değil Yahudi varlığının zaferini istiyorlar. Şayet Gazze’nin bekasını ve zaferini isteselerdi daha ilk günden Yahudi varlığı ile tüm ilişkilerini keserler ve derhal seferberlik ilan ederlerdi. Bırakın demir çelik ve petrol göndermeyi, bir tek toplu iğne bile gönderilmesine müsaade etmezlerdi. Gazze’ye yardım tırları yerine askeri mühimmatları gönderirlerdi. Zira Gazze halkının zaferi onlara kefen ve çadır göndermekle olmaz, bilakis katliamları durduracak, işgale son verecek ve zalimlerin ellerini kıracak orduların, tankların, uçakların gönderilmesi ile olur” şeklinde konuştu.

“BU ALLAH’A, RESULÜNE VE MÜMİNLERE KARŞI İŞLENMİŞ BÜYÜK BİR İHANETTİR”

“Şayet bu yöneticilerin İslam’a ve Müslümanlara biraz olsun sadakatleri olsaydı Rabbimizin şu ayetini hatırlarlar ve harekete geçerlerdi. “Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın.” Ama onlar bunu yapmadılar. Aksine İslam’ın ve Müslümanların düşmanlarıyla iş birliğine devam ettiler. Ordularını kışlalara zincirlerle bağladılar. Oynadıkları tiyatrolar ile Yahudi varlığına zaman kazandırmaya çalıştılar. İşte bu Allah’a, Resulüne ve müminlere karşı işlenmiş büyük bir ihanettir. Ama bu ihanetlerde Yahudi varlığını ayakta tutmaya yetmeyecektir Allah’ın izniyle.”

TARHAN: GAZZE’NİN ZAFERİ MÜSLÜMANLARIN ELİNDEDİR

Gazze’yi kurtaracak olanların Müslümanlar olduğunu belirten Tarhan, “Kalplerinde bir hastalık bulunanların: “Bize bir belâ gelmesinden korkuyoruz!” diyerek, (kâfirleri dost edinmek için) onların arasında koşuştuklarını görürsün. Fakat umulur ki Allah, bir zafer veya katından bir emir getirir de (onlar) içlerinde gizlediklerine pişman olan kimseler olurlar. Kıymetli Müslümanlar; Gazze’nin zaferi ve bekası bu işbirlikçi ve ihanet içindeki yöneticilerin değil sizin ellerinizdedir. Gazze’yi içine düştüğü derin sahipsizlikten kurtaracak olanlar sizlersiniz. Yahudilerin arkasına sığındığı garkad ağaçlarını yıkmaya, onların işgallerine son vermeye sizler muktedirsiniz” ifadelerini kullandı.

“HAYDİ AYAĞA KALKIN VE YENİDEN TARİH YAZIN”

Müslümanları tarih yazmaya davet eden Tarhan, “Ey yüreği Gazze ile birlikte atan Müslümanlar; Gazze’yi sahipsiz bırakıp ölüme terk eden, Yahudi varlığına zaman kazandıran, mukaddes beldelerimizi işgalini meşrulaştıran sözde çözümleri, boş lafları reddedin. Haydi ayağa kalkın ve yeniden tarih yazın. Allah’ın vaadine ve Resulünün müjdesine güvenin. Ey Yeryüzünün en korkak ve en alçak varlıkları olan işgalci Siyonistler; bizler biliyoruz ki, sizin varlığınız ihanet içerisindeki rejimlerin gölgesinden başka bir şey değildir” diye belirtti.

“O REJİMLER ORTADAN KALKTIĞINDA SİZİN SADECE BİR GÖLGE OLAN VARLIĞINIZDA ORTADAN KALKACAKTIR”

Tarhan, “O rejimler ortadan kalktığında sizin sadece bir gölge olan varlığınızda ortadan kalkacaktır. Ve bu çok yakındır. Çünkü artık tüm Müslüman anneler çocuklarına sizin düşmanlığınızı emziriyor. Babalar evlatlarına sizin o topraklardan sökülüp atılmanızı vasiyet ediyor. Gençler sizinle savaşacak orduda yer almak için gün sayıyor. İşte bu çok yakında gerçekleştiğinde müminlerin kalpleri Allah’ın yardımıyla ferahlayacak, zalimlerin ise yüzleri kararacak ve kalpleri korkuyla dolacaktır. “Ne zamanmış o? diyecekler. De ki: çok yakın olsa gerek.”[İsra 51]” şeklinde sözlerini tamamladı.

Muhabir: ZENÜN YEŞİL