Geçtiğimiz günlerde Şehrivan aracılığı ile yaptığı özel değerlendirmede Van heyetinin Sağlık Bakanlığı’ndaki temasları, yeni şehir hastanesinin süreci, ilçelerdeki yeni hastaneler, İskele’deki Askeri Hastane’nin Tuşba Devlet Hastanesi’ne dönüştürülmesi gibi konuları paylaşan İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, bir takım diğer çalışma ve düzenlemelerden de söz etti. Müdür Tosun, bölgenin yükünü taşıyan Van’daki hastanelerde artık hastaların il dışına gitmesini engelleyecek adımlar attıklarını söylerken Van’ın yakın zamandaki yatırımlarla bölgenin sağlık üssü olacağını söyledi.
TOSUN: HASTALARIMIZIN İL DIŞINA GİTMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Tosun, geldiği günden bu yana yaptıkları önemli çalışmalardan söz ederek yeni düzenlemelerle dışarıya gitme sürecini de bitireceklerini söyledi. Tosun konuyla ilgili olarak; “Hastalarımızın il dışına gitmesini engellemek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu minvalde ilerliyoruz. Bununla ilgili özellikle sağlık birimlerimizi aktifleştirdik. Daha önce yanık ünitesi olarak hizmet veren merkezimizi ‘yanık merkezi’ne çevirdik. Çocuk Kalp Merkezini Van’a kazandırdık. Hiperbarik tedavimiz hızla devam ediyor. Çevre illerden de hastaları almaya devam ediyoruz.”
RANDEVU PROBLEMLERİ AZALIYOR
“Bölge Hastanesi’nde total yapılan yıllık yapılan ameliyat sayısını belli bir noktaya taşıdık. Geçen senenin üzerine yaklaşık yüzde 30-40 bandında daha fazla ameliyat yaptık. Yine poliklinik sayısında da halkımıza daha yüksek sayıda hizmet verdik. Acil Servis’e başvuran hastaların randevu bulabilmeleri için MHRS sayısını arttırdık. Bir önceki yıla göre MHRS sayımız yüzde 50 arttı. Belli branşlarda randevu problemi yaşasak da çoğu branşta bunu bertaraf ettik” diye konuştu.
TOSUN: AMAÇ VAN’I SAĞLIK ÜSSÜ YAPMAK
Tosun sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımızın sağlık hizmetlerine daha rahat ulaşmasını sağladık. Van’daki 112 Acil Sağlık İstasyonlarının acil vakalara daha hızlı ulaşması ve anında müdahale edebilmesi için bunların yeniden yerlerini planladık. Sayın Valimizin de desteğiyle yeni Acil Sağlık İstasyonları yapıp vakalara çok daha hızlı ulaşım sağlayacağız. 1’inci basamak sağlık hizmetleri ile ilgili eskimiş binalarımızın bir kısmını yeniliyoruz bir kısmını da yatırım planına alıyoruz.”
“ÇALIŞMALARLA DAHA İYİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ”
“Şu an hâlihazırda devam eden 7 tane aile sağlığı merkezi inşaatımız var. Bunlar da inşallah bu yıl bitmeden hizmet vermeye başlayacak. Bizim buradaki amacımız hem kamu hastaneleri hem de üniversite hastanesiyle ortak işbirliği içerisinde çalışıp halkımıza daha kaliteli hizmet vermek, il dışına sevkleri azaltmak, gerek ayaktan gerekse ambulansla hastaları il dışına göndermemek, mümkün olduğunca da bölgenin sağlık üssü olup çevre illerden hastaları buraya çekip tedavilerini gerçekleştirmek. Bunları da belli bir noktaya kadar getirdik. Çalışmalarımızla daha da iyi noktalara getireceğiz.