Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar alışveriş telaşına girdi. 

Yüksek enflasyondan dolayı birçok ürüne olduğu gibi et fiyatlarında da büyük artışlar yaşandı. Ramazan alışverişinde en çok tercih edilen reyon et reyonu oldu. Çoğu vatandaş eli boş dönerken, bazı vatandaşlarda birkaç kilo et almakla yetinebildi. 

Kırmızı etin kilosu, etin merkezi olan Van'da 500 ile 600 TL arasında değişkenlik gösteriyor. 

Feci kaza! Tarım işçilerini taşıyan kamyonet şarampole uçtu: 8'i ağır 17 yaralı Feci kaza! Tarım işçilerini taşıyan kamyonet şarampole uçtu: 8'i ağır 17 yaralı

Alışveriş için marketlere gelen vatandaşlar et fiyatları karşısında şaşkın olduklarını ifade ederek, "Kırmızı ete bir yıl içerisinde yüzde yüzün üzerinden zam gelmiş. Ramazan ayından dolayı et almaya geldik ama elimiz boş dönüyoruz. Sadece tavuk eti alabildik. Kırmızı et yemek artık oldukça zorlaştı. Buna bir çözüm bulunması lazım." ifadelerini kullandılar. 

SATIŞLARIMIZ YARI YARIYA DÜŞTÜ

Yıllardır Van'da kasap işletmecisi olan Hakan Avcı, " Et fiyatları birçok sebepten dolayı artıyor. Şuan kırmızı etin kilosu 500 TL'den satılıyor. Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlarımız et almak için işletmemize uğruyor. Gelen vatandaşların çoğu fiyat sorup geri gidiyor. Geçen seneye göre satışmalarımız yarı yarıya düştü." dedi. 

Muhabir: Önder Bilaloğlu