Van Valiliği, Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu kapsamında, tarihsel mirası korunmasını ve her türlü kaçak kazı faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

Bu kapsam da yapılan operasyonda Van’ın Tuşba ilçesinde kaçak kazı yaptıkları belirlenen 3 kişi yakalandı.

Van Gölü’nde yüzülecek yerler için kritik uyarı!
Van Gölü’nde yüzülecek yerler için kritik uyarı!
İçeriği Görüntüle

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Tuşba İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Topaktaş Mahallesi mevkiinde faaliyet yürüttüğü belirtildi.

KAÇAK KAZIDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER AÇIKLANDI

Yürütülen faaliyette C.B. (61), T.G. (65) ve İ.B. (40) isimli şahısların tarihi eser bulmak amacıyla kazı yaptıkları esnada düzenlenen operasyonda 2 adet define arama detektöre ve muhteviyatı, 1 adet el detektörü ve 1 adet kürek ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Şüpheliler C.B. (61), T.G. (65) ve İ.B. (40) isimli şahıslar hakkında 2863 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır" denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ