YAŞAM

Van'da bugün hava nasıl olacak? 25 Eylül 2024

Eylül ayı ile birlikte sıcak günleri geride bırakan Van ve bölge illerindeki hava değişimleri sürerken Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yeni günün detaylarını sundu.

Abone Ol

ŞEHRİVAN HABER - Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Van ve bölge illerinde bugün beklenen hava raporu ile ilgili detayları paylaştı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çatısı altında faaliyet veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Vatandaşların merakla beklediği günlük raporu Meteoroloji 14. Bölge (VAN) Müdürlüğü aracılığı ile paylaşan müdürlük, 15 Eylül 2024 tarihli raporunda şu ifadelere yer verdi;

"Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın batılı ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, öğle ve akşam saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: İyi. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Hakkâri 29, Muş 31, Van 25 ve Bitlis 27 derece olacağı tahmin edilmektedir."