Bolu'daki oten yangını faciasına ilişkin otel çalışanlarından dikkat çeken iddialar Bolu'daki oten yangını faciasına ilişkin otel çalışanlarından dikkat çeken iddialar

Halilağa Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yapan Yunus Emre Korkmaz, yönetmeliğin özellikle akılcı ilaç kullanımı ve kronik hastalıkların takibine yönelik düzenlemeler içerdiğini belirtti. Korkmaz,   “Yönetmelik, aile hekimleri olarak bizlere kronik hastalıkların tarama ve takip süreçlerinde yol gösteriyor. Bunun yanı sıra akılcı ilaç kullanımı konusunda da önemli maddeler içeriyor. Ne yazık ki ülkemizde gereksiz ilaç kullanımı yaygın. Halbuki doğru hastada, doğru sürede, doğru ilacı kullanmak halk sağlığı açısından çok önemli. Bu yönetmelik, bizlerin bu hedeflere ulaşabilmesi için bir rehber niteliği taşıyor. Daha önce uygulamaya çalıştığımız bu ilkeler, yönetmelik ile birlikte teşvik edici bir boyut kazandı.”dedi.

“20 MİLYON KRONİK HASTA VAR”

Korkmaz, kronik hastalıkların ülkemizdeki yaygınlığına dikkat çekerek, bu konuda aile hekimlerinin rolünün altını çizdi. Korkmaz,“Ülkemizde 20 milyonun üzerinde kronik hastalığa sahip birey var. Biz aile hekimleri olarak uzun zamandır kronik hastalık tarama ve takiplerini yapıyorduk. Yeni yönetmelik, bu konuya Bakanlığımızın da ne kadar önem verdiğini bir kez daha ortaya koydu. Kasım ayından itibaren hem bizlere hem de halka yönelik bilgilendirme süreçleri başladı. Yönetmelik kapsamında belirli hususları yerine getirdiğimiz takdirde maaşlarda pozitif bir dönüşüm sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

“YENİ YÖNETMELİK HAK EDİŞ ORANLARINI ARTIRDI”

Yeni yönetmeliğin aile hekimlerine sağladığı teşviklere dikkat çeken İpekyolu 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Aile Hekimi Engin Alçiçek, “Yönetmelik kapsamında aile hekimlerinin gerçekleştirdiği işlemlere bağlı olarak hak ediş oranlarının arttığını belirtti. Ayrıca Hastalık Yönetim Platformu üzerinden yapılan tarama katkı sayılarına göre pozitif performans artışı sağlandığını ifade etti.

Muhabir: HABER MERKEZİ