İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Van’da çok sayıda tarihi ve kültürel yapıya ev sahipliği yapıyor. Van Kalesindeki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan kalenin zirvesinde, inanç turizmi açısından büyük önem taşıyan Süleyman Han Camisi geçtiğimiz aylarda restore edilerek turizme kazandırıldı ve cami ibadete açıldı.

600 YILLIK KARA YUSUF PAŞA KÜMBETİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Van'ın Erciş ilçesi Zortul Mahallesi'ndeki 600 yıllık Kara Yusuf Paşa (Zortul) Kümbeti, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerde hasar görerek kısmen yıkılmıştı. Van Valiliğinin başlatmış olduğu çalışma neticesinde sene başında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Müdürlüğü, Van Valiliği kaynaklarıyla kümbetin restorasyon projesi ve ihalesi yapılmıştı. Başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, beraberindeki heyetle çalışmaların devam ettiği Kara Yusuf Paşa (Zortul) Kümbeti'nde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ESKİ VAN ŞEHRİ’NDEKİ ÇALIŞMALAR DA SÜRÜYOR

Başta Urartular olmak üzere Ahlatşahlar, Eyyubiler, İlhanlılar, Anadolu Selçuklu, Akkoyunlular ve Osmanlı dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan, Van Kalesi'nin güneyindeki "Eski Van Şehri"nin ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HAKAN İZGİ