İPEKYOLU

Van’da 3 mahallede sel ve taşkınlara karşı yeni önlem!

Son 24 yılın en yağışlı yılını geçiren Van’da etkili olan sağanak yağış birçok ilçede sel ve taşkınlara neden oluyordu. Bu kapsamda harekete geçen belediye ekipleri sel ve taşkınlara karşı önlem almak için altyapı ve menfez çalışması başlattı.

Abone Ol

İpekyolu Belediyesi ilçede olası sel ve su taşkınlarına karşı başlattığı yol, altyapı ve menfez çalışmalarını sürdürüyor. İlçede olası sel ve su taşkınlarına karşı tedbir almak için çalışmalarını sürdüren ekipler, kırsal mahalleler başta olmak üzere kent genelinde sorumluluk alanında bulunan yollarda başlattığı altyapı, menfez ve baks çalışması başlattı.

3 MAHALLEDE SEL VE TAŞKINLARA KARŞI YENİ ÖNLEM

Selden etkilenen ilçelerin başında gelen Ortanca (Siyewan), Değirmenköy (Derman) Mahallelerinin yanı sıra ekipler bu kez de Kıratlı (Lamizgirt) Mahallesi’nde köprü, menfez onarım ve koruge boru çalışması yürüttü.

AFETLERDEN ETKİLENMESİNİ MİNİMUM DÜZEYE İNDİRİLECEK

Çalışmalar kapsamında kent genelinde bulunan yerleşim yerlerinin yağışlar sebebiyle oluşan afetlerden etkilenmesini minimum düzeye indirebilmek, kullanım ömrünü tamamlamış ve boyutları nedeni ile kazalara sebebiyet veren çay geçiş köprülerinin yerine dere yatakları ile taşkın bölgelerinde ulaşımın kesintisiz, güvenli ve konforlu olmasını amaçlayan İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde taşkın riski olan yollarla ilgili çalışmalarına devam edecek.