Mülki idare amirleri kararnamesiyle 179 Kaymakam ve 107 Vali Yardımcısının görev yeri değişirken Van'da görev yapan 5 ilçe Kaymakamının (Tuşba, Çaldıran, Bahçesaray, Başkale ve Çatak) görev yerleri değişerek yerlerine yeni isimler atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı.

TUŞBA KAYMAKAMI OLARAK ATANAN MUSA GÖKTAŞ KİMDİR?

Musa Göktaş, 5 Mayıs 1985 Sakarya doğumlu olup aslen Ankara/Kızılcahamam nüfusuna kayıtlıdır. İlk ve orta öğrenimini Çankırı’da tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2007 yılında mezun olmuştur. Birleşik Krallık (İngiltere) Portsmouth Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında akademik çalışma yapmıştır. Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunu 2019 yılında tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim dalında “Kolluğun Sivil Denetimi: Kolluk Gözetim Komisyonu Bağlamında Bir İnceleme” tezi ile yüksek lisans derecesi almıştır.

Çalışma hayatına 2008 yılında Sosyal Güvenlik Kurumunda başlamış olup Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak çalışmıştır. Daha sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yapmıştır. İçişleri Bakanlığı tarafından açılan yarışma sınavlarını kazanarak Mülki İdare Amiri olmuştur.

Bolu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliğine başlamış; Bolu’da İl Merkez stajını, Ankara Beypazarı ve Manisa Kula ilçelerinde Refiklik stajını, Ankara’da Mülkiye Müfettişliği Refiklik stajını tamamlamıştır. Bakanlık Merkez stajı kapsamında Ankara’daki yabancı dil eğitiminden sonra Birleşik Krallık (İngiltere) Portsmouth Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında akademik çalışma yapmış, İngiliz idari sistemi hakkında incelemelerde bulunarak yurtdışı stajını tamamlamıştır.

Çankırı/Kurşunlu ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunmuştur. Kaymakamlık kursunu tamamlayarak, Çankırı ili Eldivan İlçesine atanmıştır. Eldivan Kaymakamlığı sırasında bu görevine ek olarak Çankırı Vali Yardımcısı ve Şabanözü Kaymakamı olarak vekaleten görev yapmıştır. Bu süre zarfında Valilik Makamınca 2 defa Başarı Belgesi ile taltif edilmiştir. Eldivan Kaymakamlığına müteakip Artvin ili Şavşat İlçesine atanmıştır. Şavşat Kaymakamlığındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Valilik Makamınca Başarı Belgesi ile taltif edilmiştir. Ticaret Bakanlığı Bakanlık Makamınca Takdirname ve Çanakkale Valilik Makamı tarafından Üstün Başarı Belgesi ve Maaş Ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Evli ve iki çocuğu bulunan Kaymakamımız, çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup 14 Temmuz 2020 tarih ve 31185 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi Çanakkale Yenice Kaymakamlığına atandı. Çanakkale Yenice Kaymakamı Musa Göktaş 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tuşba Kaymakamı olarak atandı.

BAHÇESARAY KAYMAKAMI OLARAK ATANAN HARUN ARSLANARGUN KİMDİR?

16 Mart 1987 tarihinde Ankara - Keçiören'de dünyaya gelen Harun Arslanargun, ilk ve ortaöğrenimini  Sincan Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulunda, lise öğrenimini de Sincan Selahattin Akbilek Lisesinde tamamladı. 2011 yılında başladığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümündeki eğitimini 2014 yılında tamamladı.

2019 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Arslanargun, sırasıyla Samsun-Ladik, Kayseri-Akkışla ve Amasya-Göynücek Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

Van'da trafik kazası meydana geldi: 1 yaralı Van'da trafik kazası meydana geldi: 1 yaralı

19 Ağustos 2021 tarihinden itibaren Taşkent Kaymakamı olarak görev yapan Arslanargun, 12 Ağustos 2022 tarihli kararname ile Kepsut Kaymakamlığı'na atandı. Evli ve iki çocuğu bulunan Harun Arslanargun çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

2 Temmuz tarihli 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Harun Arslanargun, Bahçesaray Kaymakamlığı’na atandı.

ÇATAK KAYMAKAMI OLARAK ATANAN KADİR KILIÇ KİMDİR?

İçişleri Bakanlığı'nın 11 Eylül 2020 tarihli ve 13414 sayılı emri ve ekine dayanarak, Kadir Kılıç, 11 Eylül 2020 tarihli Bakanlık Onayı ile Büyükorhan Kaymakamlığı'na atanmış ve 14 Eylül 2020 itibariyle Büyükorhan Kaymakamı olarak göreve başlamıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararıyla, yaklaşık bir yıldır Kars'ın Akyaka ilçe Kaymakamı olarak görev yapmakta olan Kadir Kılıç, 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Van Çatak Kaymakamı olarak atandı.

BAŞKALE KAYMAKAMI OLARAK ATANAN MUHAMMET SERDAR ERDOĞAN KİMDİR?

1992 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğan Erdoğan, ilk ve orta öğrenimini Düzce’de tamamladı. 2011 yılında başladığı Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 2016 yılında mezun olan Muhammet Serdar Erdoğan, 2016 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kütahya Kaymakam Adayı olarak mesleğe intisap etti. Kaymakam Adaylığı sürecinde Kütahya’da vilayet stajı, Manisa Gölmarmara ve Bitlis Ahlat ilçelerinde refiklik stajlarını ve Mülkiye teftiş stajını Ankara’da tamamladıktan sonra Kastamonu Çatalzeytin ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yapan Muhammet Serdar Erdoğan, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Vekâlet stajından sonra Arapça dil eğitimi için Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan Ürdün Üniversitesinde eğitim aldı. 2019 / 2020 Eskişehir - Günyüzü Kaymakamı olarak görev yaptı. 2020/2022 Bolu-Göynük Kaymakamı olarak görev yaptı.

09 Mart 2022 Bakanlık Oluru ile Çat Kaymakamlığına geçici görevlendirme ile atanan Muhammet Serdar Erdoğan, 2 Temmuz tarihli 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Van Başkale Kaymakamlığı’na atandı.

ÇALDIRAN KAYMAKAMI OLARAK ATANAN SÜLEYMAN BAKAN KİMDİR?

İçişleri Bakanlığı'nın 11 Ağustos 2020 tarihli ve 2022/392 sayılı emri ve ekine dayanarak Süleyman Bakan, Samsat Kaymakamlığı'na atanmış ve 26 Ağustos 2022 tarihinde görevine başlamıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararıyla, yaklaşık 2 yıldır Samsat Kaymakamı olarak görev yapmakta olan Süleyman Bakan, 2 Temmuz 2024 tarihli 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Van Çaldıran Kaymakamı olarak atanmıştır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL