İlk olarak, VASKİ yöneticileriyle bir araya gelen Eşbaşkanlar, kentin su ihtiyacı ve altyapı çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir ve birim amirlerinden bilgi alan Eşbaşkanlar, kentin su ihtiyacı ve yapılması gerekenler konusunda görüşmeler sağladı. Ardından İpekyolu üzerinde bulunan Makine İkmal, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı yerleşkesini ziyaret eden Eşbaşkanlar, buradaki bakım ve onarım atölyelerini detaylı bir şekilde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Personelin özverili çalışmalarını takdir eden Eşbaşkanlar, çalışanlara başarılar diledi.

Aşevinden 5 bin 51 kişiye yemek

Daha sonra Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aşevi'ni ziyaret eden Eşbaşkanlar, günde 5 bin 51 kişiye 3 çeşit sıcak yemek sağlayan aşevinde yapılan çalışmaları yerinde gözlemledi. İhtiyaç sahibi yurttaşlara destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Eşbaşkanlar, aşevi personeline teşekkür etti.

Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni de yerinde inceleyen Eşbaşkanlar, eğitim kalitesiyle öne çıkan tesis hakkında bilgi aldı. Eşbaşkan Neslihan Şedal, kreşte sunulan eğitim imkânlarını detaylı bir şekilde inceledi.

Yollarda yeni dönem: Cezayı artık yapay zeka kesecek Yollarda yeni dönem: Cezayı artık yapay zeka kesecek

Van’a AKOM geliyor

Bunun yanı sıra, Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit sınırlarındaki Fidanlık Parkı'nda Afet Koordinasyon Merkezi kuruyor. Eşbaşkanlar, merkezin kurulacağı binayı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi AKOM ile Van'ı afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirmeyi amaçlıyor.

‘Olumsuzluklara rağmen sorunları aşacağız’

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan, Büyükşehir Belediyesi olarak Van halkına yönelik hizmetlerin aksamaması için yoğun bir çaba içerisine girdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bizler göreve geldiğimiz ilk anda tüm gücümüzü Van’ın ve Van halkının huzur ve refahına adayacağımızı dile getirmiştik. Bugün geldiğimiz aşamada elden geldiğince sorunları tespit ve çözüm önerileri üzerine yoğunlaşmış bulunmaktayız. Tüm birimlerimiz özverili bir çalışma içerisinde. Bizler de daha iyisini nasıl yapabiliriz hususunda kafa yormaya devam ediyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen var olan sorunları halkın da desteğiyle aşacağımıza inanıyoruz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: BASIN BÜLTENİ