Van Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ile birlikte kentte son zamanlarda artan seyyar satıcı ve semavercilerin yaşam alanını daraltan yaklaşımına karşı çalışma başlattı. Esnaf ve vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine bir süredir rutin denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, seyyar tezgahlara gerekli uyarıları yapmasına rağmen sorun çözülmedi.

Yapılan denetimleri yerinde görmek, çalışmaları incelemek üzere Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Canan Uzunay, Cevdet Altındağ, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanları Hanım Akkoş, Ümit Keser, Edremit Belediyesi Eşbaşkanları Rabia Başak, Cemil Komi, ilçe belediye meclis üyeleri, Genel Sekreter yardımcıları, daire başkanları ve zabıta ekipleriyle birlikte denetime çıktı.

Denetim sırasında Belediye Eşbaşkanları, Cumhuriyet Caddesi, cadde üzerindeki parklar ve Sanat Sokağı’nı gezdi. Eşbaşkanlar, cadde üzerinde ve parklarda çay, mısır ve seyyar yiyecek satanlarla görüşmeler gerçekleştirdi.

Van'a yeni atanan 5 kaymakam kimdir, yakından tanıyalım! Van'a yeni atanan 5 kaymakam kimdir, yakından tanıyalım!

‘Sorunu biliyoruz, çözmeye çalışıyoruz’

Eşbaşkanlar, seyyar satıcıların içerisinde bulunduğu ekonomik çıkmazı anladıklarını belirterek, cadde ve parklarda yapılan satışların kötü bir görüntüye neden olduğunu söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu işsizlik ve artan enflasyon nedeniyle geçinmenin zor olduğu bu dönemde vatandaşların çok iyi anladıklarını ifade eden Eşbaşkanlar, ancak bunun çözümünün kentte düzensiz bir şekilde cadde ve sokakları yaşam alanını daraltacak şekilde yerleşmek olmadığını söyledi.

Belediye olarak, seyyar satıcılık yapan vatandaşların sorunlarına yönelik nasıl bir çalışma yürütüleceği üzerine kapsamlı bir çalışma yaptıklarını aktaran Eşbaşkanlar, önümüzdeki süreçte yürütülecek bu çalışmanın daha somut bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi. Yapılan görüşmelerde, bu süreç tamamlanana kadar seyyar satıcıların yaşam alanını daraltan uygulamalarına son vermesi gerektiği özellikle vurgulanırken, kentin bu kötü görüntüden kurtarılması gerektiği dile getirildi. 

Seyyar satıcılık yapan birçok vatandaş da belediye eşbaşkanlarının yürüttüğü bu çalışmanın anlamlı olduğunu belirterek, kendilerinin de bu çalışmaya katkı sunmak istediklerini ve tezgahlarını kaldıracakları sözünü verdi.

Öte yandan gece boyunca cadde ve parkları gezen eşbaşkanlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: BASIN BÜLTENİ