Van’da “Bir Şehrin Dili” fotoğraf sergisi düzenleniyor! İşte detaylar... Van’da “Bir Şehrin Dili” fotoğraf sergisi düzenleniyor! İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde Irak hükümeti 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşlarına sağladığı vize muafiyeti sağladığını açıklamıştı. Alınan karar iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu yansırken iş dünyasından da bu karara ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. İş insanı Zahir Kandaşoğlu alınan kararı ülkeler arasındaki ekonomik ve turistik ilişkilerin güçlenmesi adına büyük bir adım olduğunu söyledi.

15 YAŞ ALTI VE 50 YAŞ ÜSTÜ TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE MUAFİYETİ

İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu, Irak hükümetinin 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşlarına sağladığı vize muafiyetinin, ülkeler arasındaki ekonomik ve turistik ilişkilerin güçlenmesi adına büyük bir adım olduğunu söyledi.

RAK’A VİZESİZ SEYAHAT DÖNEMİ BAŞLADI

Irak Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Irak Bakanlar Kurulu, 50 yaş üstü ve 15 yaş altı Türk vatandaşlarının Irak’a vizesiz seyahat edebileceği kararını aldı. Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, Irak sınır kapılarında ve Havalimanlarında giriş mührü alarak, 30 gün boyunca ülkede kalabilecek.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BAĞ DAHA DA GÜÇLENECEK”

Vize muafiyeti uygulamasını değerlendiren İş insanı Zahir Kandaşoğlu, "Düzenleme, iş insanları ve sanayiciler için önemli fırsatlar sunacak. Böylelikle ticaret hacmi artacak, iş birliği kuvvetlenecek. İki ülke arasındaki bağ daha da güçlenecek. Bu açıdan vize muafiyeti uygulamasını önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ