Van Gölü'nde gelecek nesillere daha temiz bırakılması amacıyla Van Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü dip çamur ve balçık temizliği çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda; Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Dalgıç ekibinin Van Gölü’nün derinliklerinde temizlik çalışması yaparken dalgıçların çıkardığı çöp ve atık malzemeler görenleri hayrete düşürdü.

VAN GÖLÜ’NDEN ÇIKANLAR ŞOK ETTİ

2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan #SıfırAtık Mavi hareketi kapsamında Van Gölü’nü gelecek nesillere daha temiz bırakmak için yürütülen dip çamur ve balçık temizliği devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Dalgıç ekibinin Van Gölü’nün derinliklerinde temizlik çalışması yaparken dalgıçların çıkardığı çöp ve atık malzemeler Van Gölü’ndeki kirliliğin boyutunu bir kez daha ortaya çıkardı.

AYNI GÖRÜNTÜLER SAHİLLERDE DE VAR

Van hem de bölge halkının akın ettiği Van Gölü sahilleri, sahip olduğu güzelliğe rağmen hala turizm kentlerinin çok uzağında kalmaya devam ediyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Van Gölü sahillerinin büyük çoğunluğu göle girmeye müsait olmayışı, kirli ve bakımsız görüntüsü vatandaşlar tarafından büyük tepki alıyor.

ATIK SU ARITMA TESİSİ" VE "DİP ÇAMURU TEMİZLİĞİ" PROJELERİYLE KİRLİLİKTEN KURTULACAK

Van’da konteyner kentten 13 yıllık acı manzaralar! Van’da konteyner kentten 13 yıllık acı manzaralar!

Yıllardır kanalizasyon ve diğer atık suların arıtılmadan deşarj edildiği Van Gölü'nde yaşanan kirlilik sorunu için hayata geçirilen "Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" ve "Dip Çamuru Temizliği" projeleriyle kirlilikten kurtulacak.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ŞABAN BEYAZSAÇ