Van Gönül Dostları Derneği'nden öğrencilere kırtasiye desteği! Van Gönül Dostları Derneği'nden öğrencilere kırtasiye desteği!

Van’da dün saat 23.19'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Van Gölü'nde Tuşba ilçesine 8,85 kilometre uzakta meydana gelen sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı.

VAN DEPREMİNİ ÖNCEDEN TAHMİN ETMİŞ…

Van’da meydana gelen deprem kısa süreli panik ve korkuya neden olurken, deprem yaşanmadan yaklaşık 2 saat önce paylaşım yapan bir kullanıcı gündem oldu. Efegrand adlı sosyal medya kullanıcısının Van depreminden önce X hesabından yaptığı paylaşım gündem oldu. Efegrand adlı sosyal medya kullanıcı saat 21.44’te Van’da yıkıcı olmayan değerde sismik aktivitelerin gelişebileceğinin paylaşımını yaparken, depremden sonra bu kullanıcının paylaşımı on binlerce görüntülenme alırken, paylaşıma çok sayıda yorum yapıldı.

VAN DEPREMİNİ TAHMİN EDEN KİŞİ GÜNDEM OLDU

İşte Efegrand adlı sosyal medya kullanıcısının paylaşımı: “İşaretli bölgede, Bingöl-Muş-Van hattında, Kuşadası Körfezinde ve Bitlis civarında yıkıcı olmayan değerlerde sismik aktiviteler gelişebilir.” 

Sosyal medya kullanıcısı depremin ardından “Günaydınlar. Van Gölünde M 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” paylaşımını yaptı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - FATMA NUR POLATCAN