Feci kaza! Tarım işçilerini taşıyan kamyonet şarampole uçtu: 8'i ağır 17 yaralı Feci kaza! Tarım işçilerini taşıyan kamyonet şarampole uçtu: 8'i ağır 17 yaralı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün gece saatlerinde Van’ın Tuşba ilçesinde 4,3 Büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden hemen sonra Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Olası bir depremin etkilerini en aza indirecek tüm tedbirleri almak için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

“ÖNCELİKLE DİRENÇSİZ-DAYANIKSIZ YAPI STOĞUNUN TESPİTİ VE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ”

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Deprem bir kez daha yüzünü hepimize gösterdi. 4.4 şiddetindeki depremden dolayı halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Birimlerimize şimdiye kadar ulaşan olumsuz bir bildirim yoktur. Olası bir depremin etkilerini en aza indirecek tüm tedbirleri almak için gerekli çalışmaları başlatmıştık. Öncelikle dirençsiz-dayanıksız yapı stoğunun tespiti ve dönüştürülmesi  ve AKOM ( Afet Koordinasyon Merkez ) nin acilen kurulması çalışmalarına hızla başladık. Depremi engelleyemeyiz ancak etkilerini en aza indirecek tedbirleri alabiliriz. Önceliğimiz kentimizi tüm afetlere karşı dirençli hale getirmektir. Hepimize geçmiş olsun.” denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: VEYSEL İZGİ