ŞEHRİVAN ÖZEL - İlk girişimi yaklaşık 20 yıl önce başlayan, yıllar içerisinde tekrar tekrar gündeme getirilse de bir türlü seri üretime geçmeyen Van Balığı'ndan konserve yapma hayali sonunda gerçek oldu.

Diyarbakır’da bir Narin Güran vakası daha: 17 yaşındaki Beyza Yıldırım kayıp! Diyarbakır’da bir Narin Güran vakası daha: 17 yaşındaki Beyza Yıldırım kayıp!

Geçtiğimiz haftalarda müjdesi verilen ve satışa çıkacağı ilan edilen Van Balığı (İnci Kefali) konservesi geçtiğimiz günlerde marketlerde satılmaya başladı. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun Van'dan gönderilen 70 bin ton balığın Dardanel firması tarafından konserveye dönüştürüleceği açıklamasının üzerinden bir kaç hafta geçmeden o konserve market raflarında görülmeye başlandı.

İŞTE İNCİ KEFALİ KONSERVESİNİN FİYATI

Firma tarafından profesyonel bir şekilde konserve haline getirilen balık Türkiye'nin dört bir yanında satışa sunulmaya başlarken o konservenin fiyatları da belli oldu. Türkiye'nin 81 ili ile birlikte Van'da ve internet üzerinden satışa sunulan konserve 68,95 TL'den satılmaya başlandı.

Incikefalikonserve

Migros ve diğer zincir marketlerde sunulmaya başlayan Dardanel'in 'İnci Kefali' adıyla satışa sunduğu konservenin ilgi görmesi halinde Van Balığı'nın markalaşması yolunda büyük aşama kat etmesi bekleniyor.

Editör: Garipzade Öztürk