Valilik duyurdu: Van'da giriş ve çıkışlar 5 gün yasaklandı! Valilik duyurdu: Van'da giriş ve çıkışlar 5 gün yasaklandı!

AK Parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Gölü’nde yaşayan endemik tür olan Van Balığı (İnci Kefali)’nın konservesini TBMM’de tanıttı.

TBMM ‘de düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu şu sözlere yer verdi “ Van Gölü'nün içerisinde yetişen endemik bir balık olan dünyada tek eşi benzeri olmayan bir balığı anlatmak için buradayız.

Incikefalikonservesi3

Türkiye'nin uluslararası alanda özellikle konserve uzmanı olan Çanakkale'deki firmamız tarafından bunun konservesini yapıp sadece Van değil uluslararası ve ulusal anlamda balığın tanıtımı için bunu konserveye çevirdik. Van balığı Kolesterol, tansiyon, kalp hastalarına müthiş derecede faydalı olan bir besin kaynağıdır. Van Balığı’nın ulusal anlamda daha yaygınlaşması daha da gelişmesinin ve bunun da tadını da insanlara tattırmayı biz bir amaç edindik. Van balığımızın lezzetini bizlere sunumunu yaptıran ve bunu konserveye çeviren tekrar Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Niyazi Önen’e çok teşekkür ediyorum. Van Gölü'nden çıkan bu güzel inci kefal balığımızın ulusal anlamda hem ülkemizde hem de Van’ımıza bir katma değer sağlanacak inancıyla hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Dedi

Muhabir: VEYSEL İZGİ