Van’da eylül ayına girilmesiyle hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Van’da sağanak yağışlar zaman zaman bölgesel olarak etkili olurken Valilik Van’ın doğu ilçeleri ile Hakkâri il geneli için yeniden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Van’da eylül ayına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıkları özellik akşam ve gece saatlerinde hissedilir derece düşüş gösterdi. Gündüz hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde setrederken sıcaklıklar için valilik yenide yağış uyarısı yaptı.

4 İLÇE İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Van Valiliği yaptığı uyarıda; “İlerleyen saatlerde Van’ın doğu ilçeleriyle (Muradiye, Özalp, Saray ve Başkale) Hakkari ilinin doğu ilçelerinde (Şemdinli ve Yüksekova) yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklenmektedir.

SEL VE SU BASKININA DİKKAT!

Muradiye'de gaziler öğrencilerle bir araya geldi Muradiye'de gaziler öğrencilerle bir araya geldi

Yağış anında ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı,  yıldırım düşmesi enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” denildi.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN