TURİZM

Turizmde yeni yol haritası belirlendi: İşte Van'da hayata geçirilecek proje

Türkiye'nin turizmde gizli kalmış hazinelerini ve potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla birçok bölgede çeşitli projeler hayata geçirilecek. Bu bölgelerde hayata geçirilecek birbirinden önemli projeler ile "bölgesel strateji" ile illerin cazibe merkezine dönüşmesi planlanıyor. Bu kapsamda Van’da önemli bir projenin hayata geçirilmesi planlanırken Van'da karanlık gökyüzü parkı oluşturulacak.

Abone Ol

Türkiye'nin turizmde gelişime açık destinasyonları belirlenerek turizmin yeni yol haritası belirlendi. Türkiye'nin turizmde gelişime açık destinasyonları, bölgesel stratejiyle cazibe merkezine dönüşecek. Gelişmeye hazır turizm rotalarından bazılarında karavan, bazılarında kruvaziyer turizmi ağırlıklı altyapılar geliştirilecek.

TURİZMDE YOL HARİTASI

Türkiye’de turizmi geliştirmek ve turizme yeni destinasyon alanları kazandırmak amacıyla gastronomiden sağlığa, kültürden inanca, doğadan kış ve kruvaziyer turizmine kadar alanlarda atılacak adımlara ilişkin yol haritası çizildi.

VAN’DA KARANLIK GÖKYÜZÜ PARKLARI TURİZMİ

Türkiye’de ilki Bursa’da açılan Karanlık Gökyüzü parkı birçok ilde hayata geçirilecek. Son dönemde gündemde olan karanlık gökyüzü parkları da doğa temelli turizm kapsamında Antalya, Isparta, Ankara, Konya, Çanakkale, Balıkesir, Bolu, Bursa, Eskişehir, Denizli, Hatay, Diyarbakır, Erzurum ve Van'da karanlık gökyüzü parkları oluşturulacak. Bu kentlerde turizmi geliştirmek adına belirlenecek alanların korunması, geliştirilmesi, altyapılarının iyileştirilmesi ve uluslararası tescil çalışmalarının yürütülmesi çalışmaları yapılacak.

TURİZME YENİ BİR BOYUT KAZANDIRACAK

Karanlık Gökyüzü Parkı ile turizmin çeşitlendirilmesi ve macera turizmine yönelik çalışmalar için tematik bir gözlem parkı oluşturulacak. Yapılacak alanın doğal dokusu korunarak uygulanması öngörülen proje kapsamında park kamu erişimine açık olarak hizmet verecek ve bu parkta çeşitli gökyüzü gözlemi etkinlikleri, eğitim çalışmaları ve spor etkinlikleri yapılacak.

BÖLGESEL TURİZMİN KALKINMASINA KATKI YAPACAK

Destinasyon yönetimiyle bölgelerin bu alandaki imkanları ve rotaları geliştirilecek. Tarihi, doğal ve kültürel değerler çerçevesinde belirlenen turizm destinasyonları ve rotaları temel alınarak, turizm faaliyetleri yürütülecek. Böylece, alternatif turizm imkanlarının oluşturulması, turizmin yerel ekonomiyle bağlantısının güçlendirilmesi ve seyahat sürelerinin uzatılması yoluyla turizmin bölgesel kalkınmaya katkısı artırılacak.