Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere sağlanan %50 destekli Ryegrass Süt Otu Tohumu dağıtımı için başvuru süreci devam ediyor. 20 Eylül'e kadar sürecek olan başvurular, internet üzerinden kolayca yapılabiliyor. Çiftçiler, bu desteği alarak tarımsal üretimlerini daha verimli hale getirebilecekler. Belediyeler, çiftçilerin üretim maliyetlerini hafifletmeye yönelik farklı destek projelerini de sunmaya devam ediyor.

Genellikle cuma günleri tarımsal destekler sağlandığı için bu hafta cuma günü farklı alt başlıklardan oluşan eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin verilmesi halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak. Tarımsal destek ödemesinin yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyeler üreticilere destekler sunarken, söz konusu desteklere ve başvuruların ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

ÇİFTÇİLERE YÜZDDE 50 DESTEK

Tarım ve Orman Bakanlığı eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarırken, TC kimlik numarasının son hanesine göre bu hafta cuma günü de ödemeler devam edecek. Tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, belediyelerin destekleri de merak ediliyor. Çiftçimize destek programı çerçevesinde yüzde 50 belediye katkılı Ryegrass Süt Otu Tohumu sağlanacağının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklamasının ardından başvuru detayları araştırılıyor. 

Yüzde 50 belediye katkılı destek için son başvuru tarihi 20 Eylül olarak belirlendi. İnternet üzerinden başvurular iletilebilirken, üreticilere sunulacak olan desteğin ayrıntılarına ilişkin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada ‘’Çiftçimize Destek Programımız kapsamında, %50 belediye katkılı Ryegrass Süt Otu Tohumu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimizi online başvuru adresimizde programımıza ortak olmaya davet ediyoruz’’ denildi.

2 hafta sonra başlıyor! Canlı yayında kötü haberi verdi 2 hafta sonra başlıyor! Canlı yayında kötü haberi verdi

20 Eylül tarihine kadar başvuruların devam edeceği desteğin yanı sıra ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin destek projelerini merak ediyorlar. Üreticilere destek olabilmek ve tarımsal üretimi artırabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler yeni destek projeleri hayata geçirmeye devam ederken, söz konusu desteklere erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ