Van’da 29 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen Kültür Yolu Festivali’nde kültür, sanat ve gastronominin durağı olan Tariria da festival süresince sergi, konser ve yemek tanıtımı gibi birçok etkinliğine ev sahipliği yaptı. Festival kapsamında yapay zekâ ile sanatın sınırlarını kaldıran dünyaca ünlü yeni medya sanatçısı, yönetmen ve akademisyen Refik Anadol’un “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” isimli sergisi Tariria’da sanatseverlerle buluştu. Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları adlı sergi yoğun ilgi görürken, bu sergi çok sayıda insan tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Yine Asaf Erdemli’nin Zirvede Bir Efsane isimli kişisel solo heykel sergisi ve lezzet duraklarından biri olan Menua Restoran da yoğun ilgi gördü. Tariria Sanat Programları Direktörü Tolga Yüksel, festivalle ilgili Şehrivan’a yaptığı açıklamada, festival süresince Tariria’nın 21 bin 800 kişiye ev sahipliği yaptığını belirtti.  

YÜKSEL FESTİVALİN SUNDUĞU KATKILARDAN SÖZ ETTİ

Yüksel, festivalin katkılarına değinerek, “Öncelikle festivalin Van’a çok yakıştığını belirtmek istiyorum. Festival boyunca izleyicilere farklı mekânlarda farklı disiplinden sanatsal aktiviteler sunuldu. Sergiler, söyleşiler, konserler ve çocuk atölyeleri ile her yaş grubundan izleyicilere bir deneyim fırsatı sunuldu. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda yerel partnerlerin daha çok inisiyatif aldığı hem içerik hem mekan noktasında daha da çok çeşitlenecek bir festivale dönüşecek” dedi.

TARİRA FESTİVAL’İN EN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLDU

Festival kapsamında Tariria’da ziyaretçileriyle bir araya gelen “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” adlı sergisiyle ilgili bilgi veren Yüksel, “Ülkemizdeki yeni medya sanatının öncü isimlerinden olan Refik Anadol’un 8 metre yüksekliğinde ve 5 metre eninde son teknoloji bir ekran ile gösterilen ‘Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları’ sergisine ev sahipliği yaptık. Sergi süresi boyunca bir evlilik teklifine şahitlik ettik. Çocuklar, kadınlar sergiye en çok ilgi gösteren izleyicilerdi diyebiliriz. Sergimizi Van başta olmak üzere, Hakkari, Bitlis, Diyarbakır ve Batmanlı izleyiciler ziyaret etti” ifadelerini kullandı.

98E9B605 F658 4346 863A A06C369640C0

YÜKSEL: TARİRİA’YI 21 BİN 800 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Van’da turizmin yeni rotası: Saklı cennet Başkale Travertenleri! Van’da turizmin yeni rotası: Saklı cennet Başkale Travertenleri!

Yüksel, sergileri 21 bin 800 kişinin ziyaret ettiğini dile getirerek şunları söyledi: “Sosyal medyanın etkisi oldukça büyük oldu. Sergi Tariria’nın kurumsal Instagram hesaplarından paylaşılır paylaşılmaz oldukça yüksek gösterim sayılarına ulaştı. Paylaştığımız videolar 400 binden fazla görüntüleme aldı. Serginin ziyaretçi sayılarının hızlı bir şekilde yükselmesinde sosyal medya duyurularının payı oldukça büyük.

Sergilerimizi festival boyunca 21 bin 800 izleyici ziyaret etti. Asaf Erdemli’nin Zirvede Bir Efsane isimli kişisel solo heykel sergisi ve Refik Anadol’un Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları sergisine ilgi oldukça yüksekti. Festival süresince Tariria içerisinde yer alan Menua Restoran da festivalin gastronomi lezzet duraklarından bir tanesiydi ve bu Tariria’ya olan ilgiyi artırdı.”

Kaynak: ŞEHRİVAN ÖZEL: FATMA NUR POLATCAN