Yeni yılla birlikte ehliyet harçlarına yapılacak zamlar, sürücü adayları ve mevcut sürücüleri zor durumda bırakacak. B sınıfı ehliyet harcı yüzde 45 oranında artış göstererek 5.720 TL’ye çıkacak. Ayrıca, MTV ve yurt dışı çıkış harcı gibi diğer harç kalemlerinde de ciddi artışlar yapılacak. Bu zamların, araç sahipleri üzerinde büyük bir maddi baskı yaratması bekleniyor.
 

Uzmanlar ilerleyen günlerde açıklanacak enflasyon oranlarının peş peşe yüzde 0 gelmesi halinde bile bu oranın yüzde 43 olarak yansıyacağını belirtti. 

Sadece sürücüler için değil aynı zamanda vatandaşların da gündeminde olan IMEI kayıt ücreti ve yurt dışı çıkış harçlarına da gelecek zamlar milyonlarca vatandaşın bütçesini etkileyecek. 

Yurt dışına sık sık çıkan vatandaşların en çok ödediği masraflarından olan yurt dışı çıkış harcı geçtiğimiz aylarda zamlanarak 500 liraya kadar yükseldi. Yeniden değerleme oranıyla gelecek zam hesaplandığında yeni yılda yurt dışına çıkış harcı 720 TL'ye kadar yükselecek.

Son Dakika! Doğalgaza zam var mı yok mu? Açıklama geldi… Son Dakika! Doğalgaza zam var mı yok mu? Açıklama geldi…

B SINIFI EHLİYET HARCINA ZAM

Yılın başında 3.945 TL olarak duyurulan B sınıfı ehliyet harcı ilerleyen aylarda gelecek zamlarla birlikte, 5.720 TL seviyesine kadar çıkacak. 

Her yıl kasım ayında açıklanan enflasyon oranlarıyla beraber açıklanan vergi artışlarının en büyük paydaşlarından biri olan yeniden değerleme oranı enflasyon oranlarıyla eş değer oranda açıklanıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek zam oranları üzerinde değişiklik yapma hakkı bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi