Her ay on binlerce kişinin tercih ettiği Van Ferit Melen Havalimanı’nın Temmuz ayı verileri belli oldu. Son yıllarda uçak sefer sayısının büyük oranda azaldığı, bilet fiyatlarındaki pahalılığa rağmen Van Ferit Melen Havalimanı, Türkiye’de en çok kullanılan 13’üncü havalimanı olurken geçtiğimiz yıllara oranla artan uçuş ve yolcu sayısındaki artış rakamlara yansıdı. Temmuz ayı verilerine göre; iç hatlarda yüzde 7, dış hatlarda ise yüzde 34’lük artış ile 965 bin 450 kişi seyahat etti.

VAN SEFER AZLIĞI VE PAHALI BİLETLERE RAĞMEN UÇMAYA DEVAM EDİYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 2023 yılının Temmuz ayında 898 bin 515 kişinin kullandığı Van Ferit Melen Havalimanı’nı bu senenin aynı döneminde 965 bin 450 kişi tercih etti. Temmuz ayında Van Ferit Melen Havalimanı’nı iç hatlardan 962 bin 259 kişi, dış hatlardan ise 3 bin 191 kişi kullandı. Verilere göre, Temmuz ayında Van Ferit Melen Havalimanı’nı iç hatlardan kullanan kişi sayısı yüzde 7, dış hatlardan kullanan kişi sayısı ise yüzde 34 arttı.

VAN FERİT MELEN HAVALİMANI’NDA TEMMUZ AYINDA UÇAK TRAFİĞİ ARTTI

Van Ferit Melen Havalimanı’nda Temmuz ayında yolcu trafiğinin yanı sıra uçak trafiği de arttı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 10 bin 88 olan uçak trafiği bu senenin aynı döneminde artış göstererek 11 bin 14 oldu. Bu uçak trafiğinin 10 bin 939’unu iç hatlar, 75’ini ise dış hatlar oluşturdu.

VAN FERİT MELEN HAVALİMANI’NDA TİCARİ UÇAK TRAFİĞİ DE ARTTI…

Van’a tramvay projesi geliyor: 18 kilometrelik tramvay projesi için imzalar atıldı! Van’a tramvay projesi geliyor: 18 kilometrelik tramvay projesi için imzalar atıldı!

Van Ferit Melen Havalimanı’nda Temmuz ayında ticari uçak trafiği de artış gösterdi. Öyle ki geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 5 bin 254 olan ticari uçak trafiği bu senenin aynı döneminde 5 bin 566’ya yükseldi. Bu ticari uçak trafiğinin 5 bin 547’sini iç hatlar, 19’unu ise dış hatlar oluşturdu.

FERİT MELEN HAVALİMANI EN ÇOK KULLANILAN HAVALİMANLARI ARASINDA YER ALDI

Sefer sayılarının azlığı ve bilet fiyatlarındaki pahalılığa rağmen Van Türkiye’de en çok kullanılan 13’üncü havalimanı oldu.

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL