ŞEHRİVAN HABER: MEHMET ALİ EKİNCİ
Van Edebiyat Mahfili, yazar ve şairleri Van’da ağırlamaya devam ediyor. Edebiyat alanında kentte önemli çalışmalara imza atmayı sürdüren Van Edebiyat Mahfili, bu hafta yapacakları imza ve söyleşi programıyla şair ve yazar Ahmet Murat’ı Vanlılarla buluşturacak. Ahmet Murat, Van Edebiyat Mahfili ve Üvercinka Kültür ve Sanat Akademi iş birliği ile Doğu Şirketler Grubu ve Akademisyen Cafer Giyik’in desteğiyle Van’da kitapseverlerle buluşacak. 4 Haziran Cumartesi günü saat 16:00’da, Üvercinka Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek programın moderatörlüğünü gazeteci ve yazar Ömer Aytaç Aykaç yapacak. Hem söyleşi hem de imza günü gerçekleştirecek olan Ahmet Murat’ın kitapları, okurlara ücretsiz olarak sunulacak.
AHMET MURAT KİMDİR?
Şair, çevirmen, editör, radyo ve televizyon programı sunucusu. 30 Haziran 1971, Karaman doğumlu. Tam adı Ahmet Murat Özel’dir. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Özel Lale Erkek Lisesi, Karaman Lisesini bitirdikten sonra bir yıl Kahire’de, bir yıl da Tanta’da olmak üzere iki yıl Mısır’da bulundu; El Ezher Üniversitesinden ikinci sınıfta iken ayrıldı, Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisans çalışmasını ve doktorasını Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde tamamladı. Yüksek lisans tezi: “İbn Rüşd’ün Varlık Ve Bilgi Alanlarında İbn Sina’ya Yönelttiği Eleştiriler” (2001). Bir süre Konya’da öğretmenlik (1997-2002) yaptıktan sonra İstanbul’da editörlük (2002-), Marmara FM için “Okuma Gözlüğü” adlı bir program yaptı. Halen İbn Haldun Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Ahmet Murat Özel, ayrıca TRT 2 kanalında bir kültür-edebiyat programı hazırlayıp sunuyor, Nihayet adlı edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapıyor. Ahmet Murat Özel’in edebi ürünleri ayrıca Yedi İklim, Hece, Kırklar, Dergâh, Virgül, Kaşgar, www.40ikindi.com dergilerinde yayımlandı.
AHMET MURAT’IN ESERLERİ:
Deneme: Belki de Üzülmeliyiz (2017), Kuşlarla Sohbetin Şartları (2019).
Araştırma-Biyografi: Ailenin Serencamı - Türkiye'de Modern Aile Fikrinin Oluşması (2007), İbn Ataullah El-İskenderi - Hayatı, Eserleri, Görüşleri (2015).
Çeviri: Fırtınalar (Deneme ve Öyküler, Halil Cibran’dan, 1997, 2009), Sanat Üzerine (Deneme, Tevfik El Hakim’den, 2000).