Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni Van Gölü sahilinde bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in kesin ölüm nedeni araştırılıyor. Cansız bedeni Van Gölü sahilinde bulunan Rojin Kabaiş ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkarken Rojin Kabaiş’in kesin ölüm nedeni ise henüz belirlenmedi.

Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra Van Gölü sahilinde inen Rojin Kabaiş’ten bir daha da haber alınamadı. Kaybolduktan 13 gün sonra Van Gölü sahilinde eşarbı bulunan Rojin Kabaiş’in cansız bedeni arama çalışmalarının 18’inci gününde Van Gölü sahili Mollakasım Köyünde bulunmuştu. Rojin’in cansız bedeni otopsi için Van Adli Tıp’a kaldırılmasının ardında yapılan otopsi işlemlerinin ardında ailesine teslim edilerek Diyarbakır’da defnedildi.

VAN GÖLÜ SAHİLİNDE EŞARBI VE EŞYALARI BULUNMUŞTU

Arama çalışmalarının 13 gününde Van Gölü sahilinde Rojin’e ait eşarp, telefon, kulaklığı ve yiyecekleri kumsalda görülen Kabaiş'in bulunması için günlerce göl sularında ve kıyıda arama faaliyetleri yapılmış ve 18 Ekim günü Mollakasım mevkiinde cansız bedeni bulunmuştu.

ÖN OTOPSİ RAPORUNDA ŞÜPHELİ BİR ŞEYE RASTLANMADI

Rojin Kabaiş'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yaklaşık 7 saat süren otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, "Rojin'in ön otopsi raporunda ölümünde şüpheli bir şeye rastlanmadı. Darp ve ateşli silah izi belirlenmedi. Kesin ölüm sebebi belirlenemedi. Alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi." dedi.

Mikrobiyalit tarlasına dönen Van Gölü, eski ihtişamını mı kaybediyor?  İşte gölde korkutan görüntüler… Mikrobiyalit tarlasına dönen Van Gölü, eski ihtişamını mı kaybediyor? İşte gölde korkutan görüntüler…

ROJİN KABAİŞ'E AİT BİR FOTOĞRAF ORTAYA ÇIKTI

Van'da kaybolduktan sonra 18 gün sonra Van Gölü sahili Mollakasım Köyünde cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'e ait bir fotoğraf ortaya çıktı. Rûdaw’ın ulaştığı fotoğrafta Rojin'in cansız bedeninin suyun içinde değil, kıyıda olduğu görülüyor. Yüzüstü pozisyondaki Rojin'in her iki ayığının baldır-dirsek kısmında bariz kanamalı yaralar görülüyor. Ön otopsi raporunda kesici ve ateşli silah yaralanmasına dair herhangi bir ize rastlanmadığı belirtilen Kabaiş'in ayaklarındaki yara izlerinin neden olduğu bilinmiyor. Ancak kanamalı izleri dikkat çekiyor.

Fotoğraf ise Rojin ve Kabaiş ailesine hassasiyeti göz önünde bulundurularak paylaşılmadı.

Kaynak: RUDAW