Van'da 18 gündür kayıp olarak aranan ve Van Gölü sahilinde cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporu ortaya çıktı.

Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni Van Gölü sahilinde bulunan Rojin Kabaiş’in ölüm nedeninin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Peki, Rojin’in kesin ölüm nedeni ne? Rojin’in kesin ölüm nedeni belli oldu mu? İşte adli tıp ön raporunun sonucu ve ilk detaylar…

ROJİN’DEN ALINAN ÖRNEKLER İSTANBUL’A GÖNDERİLDİ

Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni Van Gölü sahilinde bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in kesin ölüm nedeni araştırılıyor. Rojin’in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Rojin’in cansız bedeninden alınan numuneler, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

ÖN OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Rojin Kabaiş'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yaklaşık 7 saat süren otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, "Rojin'in ön otopsi raporunda ölümünde şüpheli bir şeye rastlanmadı. Darp ve ateşli silah izi belirlenmedi. Kesin ölüm sebebi belirlenemedi. Alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi." dedi.

ROJİN’İN CANSIZ BEDENİNDE DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Van Adli Tıp Kurumunda yapılan ön otopside, Rojin Kabaiş'in vücudunda darp, cebir, kesici veya ateşli silah yaralanmasına rastlanmadığı, kemik kırığı tespit edilmediği bildirildi. Rojin'in uzun süre suda kaldığı, kıyafetlerinin üzerinde olduğu, uzun süre suda kalması sebebiyle cesedinin şiştiği anlaşıldı.

100'DEN FAZLA NUMUNE ALINDI

Otopsi işlemleri sırasında, Kabaiş'in bedeninden alınan 100'den fazla numunenin bir kısmının Van Adli Tıp Kurumu'nda, bir kısmının ise İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda inceleneceği öğrenildi.

YÜZÜ TANINMAZ HALE GELDİ

Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporunda cansız bedenin uzun süre suda kaldığı için erime ve sabunlaşma oluştu ve bu nedenle yüzü tanınamaz hale geldi. Yaklaşık 7 saat süren otopsi işlemlerinin ardından, yüzü tanınmaz hale gelen Rojin’i babası Nizamettin Kabaiş tarafından kıyafetlerinden teşhis edildi.

Van'da 11 şüpheli gözaltına alındı Van'da 11 şüpheli gözaltına alındı

ROJİN’İN KESİN ÖLÜM NEDENİ ADLİ TIP İNCELEMENİN ARDINDAN AÇIKLANACAK

Rojin Kabaiş'in cansız bedeninde boyun, diz ve kol bölgelerinde renk değişiklikleri gözlemlendi. Rojin’in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla alınan numuneler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilirken kesin ölüm nedeni yapılanacak adli tıp incelemelerinin ardından açıklanacağı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ