Van’da mevsim normallerinin üzerinde setreden hava sıcaklıkları için Meteoroloji yeni bir uyarı yaparak Van’ın doğu ve kuzey ilçeleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaparak sel uyarısında bulundu. Sağanak yağış anında ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr gibi hadiselerde tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji’den edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklenirken hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ve Hakkâri çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğleden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 29°C

Kuzey ve doğu ilçeleri akşam saatlerine kadar yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğleden sonra kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 36°C

Parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

VALİLİKTE UYARDI…

Çaykur çay fiyatlarına zam yaptı! İşte yeni fiyat listesi... Çaykur çay fiyatlarına zam yaptı! İşte yeni fiyat listesi...

Van’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları için Van Valiliği yeniden sağanak yağış uyarısı yaparak sel uyarısında bulundu.

BAŞKALE İÇİN SEL UYARISI

Valilik açıklamasında; “Uydu ve radar görüntülerinden alınan bilgiler doğrultusunda; Başkale ilçesinin yüksek kesimleri ile İran sınır hattında kısa süreli olarak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, kuvvetli rüzgâr, kısa süreli dolu yağışı, yıldırım) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL