Meteoroloji, 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verirken Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Çorum ve Afyonkarahisar çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum’un kuzeydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ardahan, Kars çevreleri ile Erzurum’un kuzeydoğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri (Çaldıran, Özalp, Saray, Başkale) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeydoğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu

YAĞIŞLAR HANGİ NEREDE ETKİLİ OLACAK?

Yağışların. Marmara’nın kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Van’ın doğu ilçeleri, Erzurum’un kuzeydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.

‘TURUNCU’ KODLA UYARILAN İLLER ŞÖYLE:

Kırklareli

Tekirdağ

Van Gölü’nde tehlike çanları: Göl kuruyacak mı? Van Gölü’nde tehlike çanları: Göl kuruyacak mı?

‘SARI’ KODLA UYARILAN İLLER ŞÖYLE:

Adana

Artvin

Bolu

Çankırı

Edirne

Hatay

Mersin

İstanbul

Kars

Kastamonu

Kahramanmaraş

Sinop

Ardahan

Karabük

Osmaniye

Muhabir: VEYSEL İZGİ-ZENÜN YEŞİL