Savunma sanayii harcamaları için kredi kartlarından yıllık 750 lira katılım payı kesilmesi teklifi büyük kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu. Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi ertelenmişti. AK Parti gelen büyük tepkileri dikkate alarak düzenleme için flaş bir karar aldı.

GÖRÜŞMELER ERTELENMİŞTİ

Savunma Sanayi için fon oluşturmak üzere limiti 100 bin lira üzeri kredi kartlarından 750 liralık katkı payı alınması ile ilgili tasarı görüşülmek üzere Meclis'e gelmişti. Daha sonra bu tasarının daha sonra tekrar görüşülmek üzere ertelendiği açıklanmıştı.

KREDİ KARTLARINDAN 750 TL'LİK SAVUNMA SANAYİİ FONU PAYI ALINACAK MI?

Kirayı IBAN ile ödeyen yandı! Kira ödemeleri artık bu şekilde yapılacak… Kirayı IBAN ile ödeyen yandı! Kira ödemeleri artık bu şekilde yapılacak…

Savunma sanayii harcamalarına yönelik kredi kartlarından alınacak 750 liralık katılım payı teklifi gelen tepkiler göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirildi. Kredi kartından 750 TL'lik savunma payı alınmasını içeren madde yasa teklifinden çıkarıldı.

DÜZENLEME İPTAL EDİLDİ

AK Parti'den yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.

SAVUNMA SANAYİ FONU NEDİR?

Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) kaynaklarının artırılması amacıyla Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun teklifi görüşmelerinin gerçekleşeceği bildirilmişti. Buna göre, vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınabileceği öğrenilmişti. Öte yandan aynı amaçla tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınabilecekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ