KPSS başvuru ücreti, e-Ödemeler veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yatırılacak. KPSS sınav ücretini yatırmayan adaylar sınavlara katılamayacak. Kamu kurumlarında memur olmak için sınava katılacaklar “ KPSS lisans sınavı başvuruları başladı mı” sorusuna yanıt arıyor. Peki 2024 KPSS başvuru ücreti ne kadar? İşte, KPSS lisans sınavı başvuru ekranı Kamu personel seçme sınavı olarak da bilinen KPSS sınavları bu yıl tüm seviyelerde gerçekleştirilecek. 4 yıllık üniversiteden mezun olan adaylar lisans düzeyinde Genel Kültür- Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne katılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan takvime göre KPSS lisans başvuruları 3 Mayıs tarihinde başlayacak. Adaylar telefon, bilgisayar, tablet vb. araçlarıyla Aday İşlemleri Sistemi üzerinden KPSS başvurusu yapabilecek. Sınav ödemeleri anlaşmalı bankalar aracılığıyla veya ÖSYM’nin kendi ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümünden yatırılabilecek. Sınavlara başvuru yapan ancak KPSS sınav ücretini yatırmayan adaylar sınavlara katılamayacak. Peki 2024 KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır? KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvuruları ne zaman? İşte, KPSS sınav ücretine ilişkin detaylar…

KPSS 2024 LİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

4 yıllık üniversite mezunlarının katılacağı lisans oturumunun başvuruları bugün başlıyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre KPSS lisans sınavı başvuruları 3-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılacak adaylar lisans seviyesinde başvuru yapabilecek.

2024 KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS ön lisans ve ortaöğretim (lise) başvuruları bugün başlamayacak. Lise mezunu ve iki yıllık üniversite mezunu adaylar için ayrıca başvuru süreci olacak.

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre ortaöğretim başvuruları 18 Temmuz - 30 Temmuz tarihleri arasında KPSS ön lisans başvuruları ise 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

KPSS BAŞVURU EKRANI ERİŞİME AÇILDI MI?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru tarihleri belli oldu! 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru tarihleri belli oldu!

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre lisans seviyesindeki başvurular bugün başlayacak. Ancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS başvuru ekranını henüz erişime açmadı. KPSS başvuru kılavuzu yayınlandıktan sonra başvuru süreci başlayacak.

KPSS SINAV (BAŞVURU) ÜCRETİ 2024 NE KADAR OLDU?

ÖSYM tarafından kılavuzun yayınlanması ile birlikte KPSS başvuru ücretleri belli olacak. 2023 yılında yapılan sınavlarda Genel Yetenek- Genel Kültür oturumu ve Eğitim Bilimleri Oturumu (her bir oturum için) sınav ücreti 150 TL olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz yılın başvuru ücretleri şu şekildeydi;

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 150,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 100,00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 150,00 TL

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar yukarıda belirtilen başvuru tarihlerine göre ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte sisteme giriş yaparak başvuru yapabilirler. Adaylar başvuru sürecinde sınava katılmak istedikleri il vb. seçenekleri belirleyebilecek. Girilecek oturum belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılarak KPSS başvurusu tamamlanacak.

2024 KPSS SINAV UYGULAMA TAKVİMİ

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz

Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos

KPSS Ön Lisans 1 Eylül,

KPSS Ortaöğretim 15 Eylül,

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül

Kaynak: NTV SPOR