Geçtiğimiz günlerde kent konseyini gündeme getiren Şehrivan’ın “Van’da pasife düşen kent konseyi için yerel yönetimciden çağrı!” başlıklı haberi ses getirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü dolayısıyla Van’da görev yapan gazetecilerle bir araya gelirken, burada konuşan Eşbaşkan Şedal, kent konseyini önemsediklerini ve kent konseyini oluşturmanın temel gündemleri olduklarını dile getirdi.

“VAN’IN TÜM SORUNLARI GÜNDEMİMİZDE!”

Van’da öğretmenler bu proje ile hem öğrenecek hem de öğretecek! Van’da öğretmenler bu proje ile hem öğrenecek hem de öğretecek!

Şedal, konuşmasında kentteki sorunlara dikkat çekerek, “Yaşadığımız kentin çok sorunları var. Bahsettiğiniz tüm sorunlar bizim temel gündemimizde. Ulaşımdan trafiğe, ekolojiden ekonomik soruna kadar kentte yaşanan bütün sorunlar temelde bizim gündemimizdir. Projelendirmeyi düşündüğümüz sorunlardır bunlar. Her biri ayrı ayrı bir konu. Biz projelerimizi basına deklare ettiğimizde son hali olmadıklarını belirtmiştik. Yani yapmak istediğimiz ama son halini kentin tüm dinamikleriyle bir araya gelerek 5 yıllık stratejik planımızı hayata geçireceğimizi ifade etmiştik” dedi.

“KENT KONSEYİNİ KURMAK İÇİN HIZLICA ADIM ATACAĞIZ”

Temel gündemlerinin kent konseyini oluşturmak olduğunu belirten Şedal, “Projelerimizi oturup birlikte konuşacağız. Kent konseyini ortak aklı oluşturma konusunda önemsiyoruz. Kent konseyinde STK temsilcileri, parti temsilcilerinin, mahalle meclislerinin, kadın meclislerinin, gençlik meclislerinin ve tüm sorunlarla mücadele eden hareketlerle birlikte kent konseyini oluşturmak bizim temel gündemimiz. Bunun için de hızlıca adım atacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ