Van yeni haftaya sağanak ve kar yağışı ile başladı. Van’da sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış yerini dolu ve kar yağışına bırakırken kar yağışı ve sis sonrası çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Kar yağışına hazırlıksız yakalan vatandaşlar yollarda mahsur kalırken sürücülerin imdadına ekipler yetişti.

Selahattin Demirtaş’tan Vanlılara mesaj! Selahattin Demirtaş’tan Vanlılara mesaj!

VAN’DA GELEN ÇOK SAYIDA ARAÇ YOLDA MAHSUR KALDI

Yüksekova-Van kara yolunda etkili olan yoğun kar yağışından dolayı çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Havaların soğumasıyla kar yağışı Van ve Yüksekova’nın yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde Yüksekova’dan Van istikametine giden çok sayıda sürücü, yoğun kar yağışından dolayı yolda kalarak zor anlar yaşadı. Kar yağışından dolayı yolda ilerlemeyen sürücülerin yardımına Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri yetişti. Ekiplerin kar temizleme çalışmasının ardından sürücüler yola devam ettiler.

BAŞKALE’DE DE ARAÇLAR YOLDA KALDI

Kent merkezinin yüksek kesimleri ile Hakkari Güzeldere ve Başkale’de etkili olan kar yağışı sonrası çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. 2400 rakımla Türkiye'nin en yüksek yerleşim yeri olan Başkale'de sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Van’ın Gürpınar ile Başkale ilçeleri arasındaki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde çok sayıda sürücü, kar yağışından dolayı yolda kalarak zor anlar yaşadı. Kar yağışından dolayı yolda ilerlemeyen sürücülerin yardımına Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri yetişti.

Meteorolojinin uyarılarının ardından hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş yaşanırken, ilçenin yüksek kesimlerindeki dağlar ve kırsal mahalleler ise beyaza büründü.

Kaynak: İHA-ŞEHRİVAN