İstanbul'da öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil son yolculuğuna uğurlandı İstanbul'da öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Fatih'te dün yaşanan Türkiye'nin gündemine oturacak bir olay yaşandı. 19 yaşındaki Semih Çelik, 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i bir saat içinde katletti. Çelik, öldürdüğü genç kız İkbal Uzuner'in başını kesip surlardan aşağı attı. Ardından boğazına ip geçirerek surlardan atlayarak intihar etti. Dehşet veren olayda Semih Çelik'e ait yeni bilgiler de gün yüzüne çıktı. 

6 KEZ TEDAVİ GÖRMÜŞ

Kasaplık yaptığı öğrenilen Semih Çelik'in psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce 6 kez tedavi gördüğü ortaya çıktı. Çelik'in, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'ne tedavi için gittiği belirlendi. 2023 ile 2024 yılları arasında 6 kez bu hastanede tedavi altına alındığı anlaşılan Semih Çelik'in ayrıca ilaç tedavisi de gördüğü tespit edildi. Çelik hakkında daha önce 2 kez kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi.

HİÇ SUÇ KAYDI YOK

Fatih nüfusuna kayıtlı 19 yaşında ve suç kaydı olmadığı tespit edilen Semih Çelik, bir kez intihara kalkışmış.

BABASI İLK KEZ KONUŞTU 

Korkunç olayın ardından Çelik'in babası Adem Çelik ilk kez konuştu.

HaberTürk'ten Mustafa Şekeroğlu'na konuşan Adem Çelik, Ayşenur Halil isimli genç kızın oğlunun sevgilisi olduğunu, Fatih’te surlarda öldürdüğü İkbal Uzuner adlı genç kızın da oğlunun okul arkadaşı olduğunu söyledi. 

"PSİKOLOJİK RAHATSIZLIKLARI VARDI"

Kuryelik yapana baba Adem Çelik, oğlunun psikolojik sorunlar yaşadığını söyledi. Çelik, oğlunun bu hastalıkları nedeniyle tedavi gördüğünü de ekledi.

Kaynak: SÖZCÜ