Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen sergide, İranlı sanatçı Ali Muttii, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak oluşturduğu sanat eserleri Van’da sergileniyor.

Van Gölü derinliklerindeki antik kent! Van Gölü derinliklerindeki antik kent!

Muttii, çevre bilincini artırmayı hedefleyen çalışmalarıyla sanat dünyasında farklı bir yer ediniyor. Atık malzemelerden oluşturduğu heykeller ve oluşturduğu eserler, hem estetik hem de çevresel mesajlar taşıyor. Muttii'nin eserleri, tüketim kültürüne eleştirel bir bakış sunarken, geri dönüşümün önemini vurguluyor.

Şehrivan’a konuşan İranlı sanatçı Ali Muttii, “Yaklaşık 7 yıldır Van’dayım bu süre zarfında Van’da 4 kez sergi açtım. Sergilerim 3 gün sürüyor bugün sergimin 2. Günündeyiz. Yaptığım eserler atık ve hurda malzemelerden oluşuyor. Bu atık malzemelerden birçok sanat eserlerine dönüştürüyorum.”

KALEM TÜFEKTEN İYİDİR

 Eserlerin bazıların derin anlamlar taşıdığını belirten Muttii, “tüfek ve kalem eserlerim var ve vurgulamak istediğim, kalem tüfekten iyidir mesajıdır. Sergi bir gün daha hizmet verecek tüm Vanlı sanatseverleri sergime bekliyorum“ dedi.

Muhabir: HAKAN İZGİ- VEYSEL İZGİ