GÜNCEL

Instagram çöktü mü, Instagram neden açılmıyor? İşte sorunun nedeni...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. 2 Ağustos Cuma sabahı yaşanan bu gelişme sonrası milyonlarca kullanıcı platforma girmede sorun yaşadı. Yaşanan bu problemin ardından 'Instagram çöktü mü, Instagram neden açılmıyor?' gibi sorular araştırılmaya başlandı. Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi.

Abone Ol

Fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirildi. Instagram'a BTK tarafından erişim engeli getirilirken bu sabah popüler sosyal medya platformu Instagram'a giriş yapamayan kullanıcılar, "Instagram çöktü mü?" sorusunu gündeme getirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a bu sabah erişim engeli getirildi. Konuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar da erişim engelinin sebebini merak ediyor.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ GELDİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) web sitesindeki bilgilere göre, Instagram'a bu sabah erişim engellendi. Kararın ardından Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram'a erişim sağlamaya çalışırken, BTK'nın web sitesinde bu erişim engelinin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor.

BTK'DAN INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ AÇIKLAMASI

BTK'dan yapılan açıklamada, 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.' denildi.