Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili olan Serkan Ramanlı Van’da gerçekleştirdiği iki günlük ziyaretin ardından Van kenti ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

RAMANLI: HİZMET ETMEK SİZİN BOYNUNUZUN BORCUDUR!

Van’daki ziyaretlerini tamamladıktan sonra gazeteciler ile bir araya gelen Ramanlı, açıklamasında kenti yakından ilgilendiren birçok konuyu dile getirdi. Yıllardır çözüme kavuşturulmayan konulara değinen Ramanlı, açıklamasının bir bölümünde kentteki belediyeleri eleştirdi. Kentteki belediyeleri mağduriyet edebiyatı yaptıkları konusunda eleştiren Ramanlı konuyla ilgili olarak; “

BELEDİYELERE ÇAĞRI: MAĞDURİYET EDEBİYATI İLE BİR YERE KADAR GİDEBİLİRSİNİZ!

Van’da belediyenin bir eylem planını açıklamasının gerekli olduğunu aktaran Ramanlı, “Mahalli idarenin de belediyenin de bir an önce bir eylem planını artık açıklaması gerekiyor. Sordum arkadaşlarımıza henüz belediyenin ortaya koyduğu bir kısa, orta ve uzun vadeli eylem planı yok. Neyi ne zaman yapacağı, ne kadar sürede yapacağı konusunda bir belirsizlik var. Mağduriyet edebiyatıyla bir yere kadar gidebilirsiniz. Madem bir şehrin yönetimine talip oldunuz. O koltuğa oturdunuz. O halde hizmet etmek sizin boynunuzun borcudur. Elbette kimsenin elinde sihirli değnek yok ama imkânlarını ortaya koyup ne yapabileceğini nasıl yapabileceğini ne kadar sürede yapabileceğini yöneticilerin halka izah etmesi, halkı bu konuda aydınlatması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Edremit Belediyesi: Edremit’te yol çalışmaları sürüyor! Edremit Belediyesi: Edremit’te yol çalışmaları sürüyor!

Hüda Par Serkan Ramanlı

ARITMA İLE İLGİLİ SORUNU ELEŞTİRDİ: VAN’DA TUZ KOKTU!

Van’da arıtma tesisinin kötü koku yaydığı yönünde şikayetler aldığını belirten Ramanlı, “Son olarak Van’la ilgili şunu söyleyebiliriz. Van Gölü arıtma tesisinin çok ciddi manada kötü koku yönünde şikâyetler alıyoruz. Bu konuda arıtma tesislerinin esası çevreyi kirletmemek. Ama eğer arıtma tesisinin kendisi çevreyi kirletiyorsa orada bir sorun var. Adeta tuzun kokması gibi bir durumdan söz ediyoruz. Varsa teknik bir sorun, bir ihmal bunun derhal giderilmesi ve arıtma tesisinin şehrin kokusunu kirletmesine, havasını kirletmesine müsaade edilmemesi gerekiyor. Bizim tespitlerimiz bunlar. Bugün tekrar ifade ettiğim gibi farklı yerlerde ziyaretlerimiz gerçekleşecek. Şehrin dinamitleri ile mümkün mertebe bir araya gelmeye çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ