GÜNCEL

Eski Van şehrinin olduğu alana butik otel ve dükkanlar yapılacak!

Eski Van şehri alanı içinde bulunan restorasyon çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz yıllarda restorasyon çalışmaları yapılan alanda diğer tarihi yapıların da restorasyonu sürerken AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu o alandaki çalışmalarla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Abone Ol

Eski Van şehrinin geçtiğimiz yıllarda restore edilerek ibadete açılan Hüsrev Paşa Camii ve Kaya Çelebi Camileri’nin dışında Van Kalesi’nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Cami de restorasyon çalışması ile yenilendi.

Halihazırda Hüsrev Paşa Camii kullanılırken Kaya Çelebi Camii ve diğer yapılarla ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Bu yapıların dışında eski Van şehrinin bulunduğu alandaki yapıların ayağa kaldırılması ile ilgili proje de devam ederken Ulu Camii gibi önemli alanlardaki çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalar hızla devam ederken AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu son dönemlerde kentin en önemli mekanlarından biri haline gelen Hüsrev Paşa Cami ile ilgili olarak yeni projelerin müjdesini paylaştı.

BUTİK OTEL VE DÜKKANLAR YAPILACAK

Eski Van Şehri’nde yapılan çalışmaları dile getiren Türkmenoğlu, “Şimdi o sahil yolunda yürüdüğümüzde eski Van şehrini görme fırsatı yakaladık. Orada iki tane daha camimizi restore ediyoruz. Hemen yanında Hüsrev Paşa Han’ın içinde bulunan 40 dükkânı ve yanındaki askeri kışlayı butik otele çevireceğiz. Şehrin tahıl depolandığı yeri yapıp hayata geçireceğiz. Oranın dış duvarını ördükten sonra oraya gelen insanlar tarih süzgecinden geçecek, yukarıda Urartu, aşağıda Selçuklu, Osmanlı, yanında da Cumhuriyet olacak. Biz İpekyolu’nu kültürüyle beraber büyük zenginlik abidesi olup bu şehrin hem turizmini hem kültürünü hem ekonomik değerlerini kazandıracağız” dedi.